Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KORONA HASTALARINA UYARI!

KORONA HASTALARINA UYARI!

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr.Funda Furtun, Korona Virüs hastalarının kalp krizini tetiklediği gerekçesi ile kullanmaktan kaçındığı Favipiravir isimli ilaç için uyararak, "Kullanmamak büyük hata olur" dedi.

    Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, Covid-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir isimli ilaç ile ilgili açıklama yaptı.
    Samsun'da bazı Korona Virüs hastalarının kalp krizini tetiklediği gerekçesi ile tedavi için verilen Favipiravir isimli ilacı kullanmak istemediği gündeme gelirken, Tabip Odası Başkanı Furtun, kalp krizi iddiasının yanlış bir algı olduğunu söyledi.

    ZATÜREYİ ENGELLEYEN BİR İLAÇ
    “Samsun Kent Haber'e Favipiravir isimli ilaç ile ilgili açıklamalarda bulunan Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, bu ilacın hastanın zatürre olmasını engellediğini ve antiviral bir ilaç olduğuna dikkati çekti. Samsun'da Korona Virüs tedavisinde kalp krizine neden olabilecek herhangi bir ilaç kullanılmadığını vurgulayan Funda Furtun, Favipiravir isimli ilaç ile ilgili yaptığı uyarıda, bu ilacın mutlaka kullanılması gerektiğini kaydederek şunları dile getirdi.

    KULLANMAMAK BÜYÜK HATA OLUR
    "Covid-19 hastalarımı ve ev karantinasında olan vakalarımız bu ilacı mutlaka kullansın. Bu antiviral bir ilaçtır. Hastalığın daha da ağırlaşmasını önleyen bir ilaçtır. Kamuoyunda Covid tedavisinde kullanılan ilaçların kalp krizini tetiklediği yönünde yanlış bir algı oluşturuldu. Bu nedenle bazı hastaların bu ilacı kullanmayı red ettiği kullanmak istemediği yönünde bilgiler alıyoruz. Bu ilaca karşı oluşan yanlış algının düzeltilmesi gerekiyor. Asıl bu ilacı Covid tedavisi sürecinde kullanmamak büyük hata olur. Bu ilaç kalp krizini tetiklemiyor. Ev karantinasında olan hastalara da verilen bir ilaçtır bu. Favipiravir ilacı kullanmamak Korona Virüs hastalığının ağırlaşmasına sebep olabilir."Hbr:SamsunKentHaber