Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

KOZLUK ORTAOKULU "STEM SOLUTION TO OBESITY PROBLEM" PROJESİNE DAHİL OLDU

KOZLUK ORTAOKULU

Terme  Kozluk Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri, uluslararası proje ağı olan E-twinning platformunda   Türkiye, Hırvatistan, İtalya ve Yunanistan’daki okulların katılımıyla “STEM SOLUTION TO OBESITY PROBLEM” adlı projeye ortak olarak

Terme  Kozluk Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri, uluslararası proje ağı olan E-twinning platformunda   Türkiye, Hırvatistan, İtalya ve Yunanistan’daki okulların katılımıyla “STEM SOLUTION TO OBESITY PROBLEM” adlı projeye ortak olarak dahil oldu.

Projenin amacının obezite problemine STEM yaklaşımıyla çözümler aramak olduğu belirtilirken, öğrenci ve öğretmenlerin işbirliğiyle hem yurtiçi hem de yurtdışından paydaşlarla bu projenin Nisan 2021 tarihine kadar sürdürüleceği ve akabinde de “Avrupa Kalite Etiketi” ödülüne başvurulacağı ifade edildi.

Bu süreçte öğrenciler, disiplinerarası çalışarak, farklı materyaller tasarlayacak, bilgilendirici webinarlarla aktif olarak öğrenme ortamına katılacak. Ayrıca Web2 araçları, kodlama, vücut kitle indeksi hesaplama gibi konularda da yetkin bilgiye sahip olacak, bunu yaparlarken de İngilizce dilini geliştirecekler.