Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

KÜÇÜK KALPLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

KÜÇÜK KALPLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Sakarlı Ortaokulu öğrencileri,müdürleri Mustafa Özdemir öncülüğünde örnek alınacak bir davranışa imza attılar.

    Sakarlı Ortaokulu öğrencileri,müdürleri Mustafa Özdemir öncülüğünde örnek alınacak bir davranışa imza attılar.
    Öğrenciler, yetim kardeşleri yararına incik,boncuk ve bileklik gibi takılar hazırlayarak satmaya başladılar.
Biriktirdikleri parayı ve yetimlere hitaben yazdıkları mektubu , İHH Terme temsilcisi İsa ŞAHİN’e verdiler.
    Öğrenciler mektuplarında ‘ Biz, size sınıfca yardım amaçlı bileklik satıp para topladık. Bu parayı size göndermek istiyoruz. Umarım yaptıklarımız sizin işinize yarar. Bizim kültürümüzde yardımlaşma ve dayanışma son derece önemlidir. Biz de size yardım etmek istedik. Lütfen yardımımızı kabul edin. Yalnız değilsiniz. Terme Sakarlı’da kardeşleriniz var. Biz her zaman sizin yanınızdayız.’
Sakarlı Ortaokulu 6/A Sınıfı öğrencileri.
    İHH Terme temsilcisi İsa şahin ve üye Hüseyin yeşiltaş, İHH Kadın kolları ile birlikte Sakarlı Ortaokuluna hem teşekkür etmek hem de yetimlerle ilgili sunum yapmak için ziyarette bulundular. Ziyaret esnasında İsa şahin, çocuklara akıllı tahta üzerinden videolarla, dünyadaki yetim çocuk sayısı ve diğer konularda bilgiler verdi. Dünyada yaklaşık 400 milyon yetim çocuk bulunduğu, her gün 10 bin çocuğun savaş,afet ve hastalık gibi nedenlerle yetim kaldığı, her 24 saatte 6 bin çocuğun organ mafyaları , insan tacirleri ve suç örgütleri tarafından kaçırıldığı, İHH olarak 12 ülkede 36 yetimhanede 3500 den fazla yetime sahip çıkıldığı , 54 ülke ve bölgede 94 bin 145 yetime her ay düzenli destek sağlandığını belirtti.
    İHH Terme temsilciliği olarak yetim ve mazlum ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak gıda, kırtasiye, giyim ve yakacak yardımı yapmaya çalıştıklarını belirterek, ayrıca İHH’nın dünya üzerinde yapmakta olduğu diğer yardımlar konusunda da bilgiler verdi.
    Çocuklara hitaben yapmış olduğu konuşmada İsa şahin’ Dünyayı inşaallah iyiliğin kurtaracağını, bunu da sizin gibi temiz yürekli, iyi çocukların gerçekleştireceğini , yapmış olduğunuz iş başkalarına kücük bir iş gibi gözüksede iyilik adına çok büyük bir adım olduğunu belirtti. Bu güzel davranışın diğer okullara da örnek olmasını temenni ettiklerini  söyledi. Sakarlı ortaokulunun böyle güzel bir davranışa imza attıkları için Okul müdürü Mustafa Özdemir ve tüm öğretmenlere teşekkür ederek, öğrencilere başarı belgesi takdim etti.
    Sakarlı Ortaokulu müdürü Mustafa Özdemir’de yaptığı konuşmada’ İHH Terme temsilciliğine ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ettiklerini , yine böyle güzel işlere öğrencileri ile birlikte devam edeceklerini ve inşaallah dünyayı iyiliğin kurtaracağını, öğrencileri ile gurur duyduğunu belirtti.