Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KUDÜS MESCİD-İ AKSÂ VE FİLİSTİN DAVAMIZ KONFERANSI YAPILDI

KUDÜS MESCİD-İ AKSÂ VE FİLİSTİN  DAVAMIZ KONFERANSI YAPILDI

Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER 20. Dönem Millet Vekili Hasan Hüseyin Ceylan'ın konuşmacı olarak katıldığı bir "Kudüs Mescid-i Aksâ ve Filistin Neden Bizim Davamız" konulu Konferans gerçekleştirildi.

 Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde  30 Ekim Pazartesi akşamı gerçekleştirilen konferansı Terme AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu 12. Sınıf öğrencisi Taha Alparslan sundu.
Dörtyol Camii İmam Hatibi Adem Kökten'in açılış Kur'an-ı Kerim'ini okumasının ardından açılış konuşması yapan Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER) Başkanı Ali Alparslan şunları söyledi: “İnsanlığın en köklü mirası Kudüs’ü ve peygamberlerin aziz hatırası Mescid-i Aksa’yı kalbinde taşıyan Filistin topraklarında işgalci İsrail’in yıllardır devam eden zulüm, baskı ve katliamları acımasızca devam etmekte; insanlık onuru ve mabetlerin dokunulmazlığı ayaklar altına alınmaktadır. Zalim İsrail; evleri, camileri, okulları ve hatta hastaneleri bile bombalamakta ve binlerce insanı aynı anda vahşice katletmektedir. Dünya ise bu soykırımı sadece seyretmektedir.  Gazze’de şehit olan binlerce masumun acısı, yüreklerimizi dağlamıştır. Filistinli mazlumların her türlü maddi yardım kadar, manevi desteğe de ihtiyaçları vardır. Bu davanın toplumun her katmanında ve özellikle gençliğin zihninde canlı tutulması, bilmeyen yeni nesle anlatılması ihtiyacı vardır. Bu vesileyle biz Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği olarak İmam Hatip Liselerimizde öğrencilerimize esasında Kudüs Mescidi Aksa Filistin meselesi nedir? Kıymetli Yakup Ar hocamızla bir anlatım gerçekleştirdik. Hocamıza bu vesileyle buradan teşekkür ediyorum. Toplum nazarında ise bu kutlu davada yük almış yıllarca bu kürsülerden konuşmuş, video ve ses kayıtlarıyla evden eve izleme ve dinleme seansları sayesinde özellikle bizden önceki ve bizim kuşağa ilham ve şuur kazandırmış olan 20 Dönem millet vekilimiz Sayın Hasan Hüseyin Ceylan bu işi en iyi yapacak kişilerdendir, diyerek kendisini davet ettik. Bizleri kırmadılar teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun diyorum. Programa teşrifinizden dolayı başta sayın vekilimiz olmak üzere  tüm protokol üyelerine ve siz dinleyicişerimize hoş geldiniz diyorum ve sizlere teşekkür ediyorum”dedi.
Konuşma sonrası Gazze’de bugün neler yaşandığını anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Bireysel olarak yapılabilecekler sıralandı.

“Mescid-i Aksâ, ayetlerle tescillenmiş bir yerdir”
Konforansın devamında 20. Dönem Millet Vekili Hasan Hüseyin Ceylan coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi. 
Konuşmasında Kudüs Mescid-i Aksâ ve Filistin’in neden bizim davamız olduğu hususunda çarpıcı bilgiler verdi.
İsra Suresine atıfta bulunan Ceylan, “Etrafının mübarek kılındığı ayetlerle tescillenmiş bir yer Mescid-i Aksâ ve etrafı. Hz Peygamber S.A.V efendimiz'in miraca yükseldiği, Hz Ömer, ra. Selahaddin Eyyubi ve Kanuni Sultan Süleyman hanın fethi ve emanetleri olan 400 yıl bizim idare ettiğimiz, insanlarının kendi bayraklarının yanına Türk bayrağı astığı, şehirlerini Türk bayrağına sararak defttiği bir yer. Böylesine kutsal bir yer, bizim davamız değil de kimin davası olacak?” dedi. 
“Biz nerede bir sivil, nerede bir çocuk varsa, nerede bir kadın varsa, onları savaş hukukunda koruyan ve kollayan bir ümmetin temsilciyiz.”diyen Ceylan “En büyük siyasi hareketi, en büyük barış hareketini dünyanın tanıdığı lider Recep Tayyip Erdoğan yapmaktadır. Kudüs'ün aşığı bir mümin olarak size bir vasiyetim var. Her 5 vakit namazınızda İsrail'e lanet okuyun, zalime karşı mazlumun ahı sizin bedduanızdır" dedi.
Program, Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül ve Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun’a hediye takdimi ile sona erdi. Haber:Berkan Karapıçak