Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KUL: DERNEKLER KÜLTÜRÜMÜZÜN HARCIDIR

KUL: DERNEKLER KÜLTÜRÜMÜZÜN HARCIDIR

Terme?de kurulma çalışmaları devam eden Terme Kültür ve Yardımlaşma Derneği kurucu üyeleri Terme Belediye Başkanı Şenol Kul`u ziyaret etti.

Terme İlçesinde kurulma çalışmaları devam eden Terme Kültür ve Yardımlaşma Derneği kurucu üyeleri Terme Belediye Başkanı Şenol Kul`u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Kul “Dernekler kültürümüzün harcıdır, çimentosudur. Kültürümüzü çevresine tanıtan, gelecek kuşaklara aktaran dernekler, birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor.”dedi.
Terme İlçesinde kurulma çalışmaları devam eden Terme Kültür ve Yardımlaşma Derneği kurucu üyeleri Mustafa Güler öncülüğünde Terme Belediye Başkanı Şenol Kul`u makamında ziyaret ederek dernek yeri temini ile ilgili yardım talep etti.

MUM YAKMAK İSTİYORUZ

Kuruluş amaçlarının Terme ve mahallelerinde yaşayan insanların kültürel, sosyolojik ve tarihsel değerlerini araştırarak tanıtmak, kıymetlerini ortaya çıkarmak olduğunu belirten Güler, “İlçede kurulma aşamasına getirdiğimiz Terme Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz Terme halkı tabanlı bir sivil toplum örgütüdür.

Karanlıkta bir mum yakmak istiyoruz. İlçeye faydası olacak projeler tasarlıyoruz. Biz bu topraklarda doğduk. İlçeye olan vefa borcumuzu ödemek için çalışacağız.” dedi. İlçede olmasını arzu ettiği bir faaliyet olduğunun altını çizen ve girişimlerinden dolayı ziyaretçileri tebrik eden Terme

Belediye Başkanı Şenol Kul derneklerin toplum hayatındaki önemine değindi. Derneklerin geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi taşıdığını belirten Başkan Kul, “Dernekler, kültürümüzün harcıdır, çimentosudur. Kültürünü bilmeyen ve tanımayan toplumlar, popülist kültürün etkisi ile değerlerini yitirir. Değerini yitiren bir toplumun da, geleceğine sağlayacağı bir katkıdan bahsedemeyiz. Kültürümüzü çevresine tanıtan, gelecek kuşaklara aktaran dernekler, birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor” dedi.

DESTEK VERECEĞİZ

Derneklerin sadece tabeladan ibaret kalmayıp işlevini devam ettirmesinin önemine de değinen Belediye Başkanı Kul; " Derneklerimiz sadece bir tabela derneği olarak kullanılmamalı. Dernekler sorumlulukları ne ise bunları yerine getirmeli. Yapması gereken işlevini devam ettirmeli.

Aktivitelerin sürekli olarak yapılmaya devam edilmesi gerekiyor. Bu noktada sizlere ciddi görevler düşüyor.

Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Önemli bir işe cesaretlerinizi ortaya koyarak bir adım attınız. Her türlü desteğe hazırım.” dedi.