Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

KÜLFETTEN, NİMETE DÖNÜŞ BEKLENİYOR

KÜLFETTEN, NİMETE  DÖNÜŞ BEKLENİYOR

Yılkı atları Terme´de tehlike saçmaya devam ederken, vatandaşlar Belediye Başkanı Kul´dan atlar üzerinden turizm hareketi bekliyor.

Terme´de başı boş dolaşan yılkı atları adeta sürücülere isyan ettirdi.

İlçemiz Terme´de yıllardır başıboş dolaşan yılkı atları karayolu, şehir içi, Çangallar, Sivaslılar, Sakarlı, Sarayköy ve Salıpazarı gibi bir çok yerde adeta tehlike yaratmaya devam ediyor.

Özellikle gece saatlerinde sürücülerin korkulu rüyası haline gelen yılkı atlarının gün geçtikçe sayıları da artmaya başladı.


Kış ayında sahipleri tarafından otlanmaları için doğaya bırakılan yılkı atları yolda seyir halinde olan araçların önüne çıkarak sürücülerin kaza yapmalarına sebebiyet veriyor.


Sürücüler. ?Artık bu atlar için yetkilerin bir çözüm bulmasını istiyor. Her geçen gün sayıları artmaya devam ediyor.

Terme´nin Sarayköy Mahallesinden Salıpazarına giderken önümüze en az 2-3 kez at çıktı hava karanlık aydınlatmalarda yetersiz fark etmemiz zor oluyor. Yolda biraz virajlı bir yol olduğu için bazen virajı dönüyoruz önümüze at atlıyor ani fren yapmak zorun da kalıyoruz bu da kazaya sebebiyet veriyor. Yetkililerden ricamız bu sonunun biran önce giderilmesi yada buna bir çözüm bulunmasıdır.?dediler.


Geçen yıl şubat ayında yılkı atlarıyla ilgili bir açıklama yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ?Bu atlar yabani olarak yaşadıkları için özellikle trafikle ilgili ciddi sorunlar yaşanıyor. Sürü halindeki bu atların karayollarına aniden çıkışları trafik kazalarına neden oluyor. Ama biz bu atları külfet durumundan nimete çevireceğiz. Gölyazı bölgesinde biz bu atları 5 hektarlık bir ormanlık alanda toplayacağız. İnsanlar bu atlara binmek isteyebilirler, eğitmek isteyebilirler. Biz bu atlar üzerinden yeni bir turizm hareketi başlatacağız." demişti.


Başkanımız Şenol Kul´un bu projesini en yakın zamanda harekete geçireceğini umut ediyoruz.