Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KULLANILMIŞ GİYSİLER ?KUMBARA´YA

KULLANILMIŞ GİYSİLER ?KUMBARA´YA

Yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atan Terme Belediyesi, kullanılmış kıyafet ve ayakkabıların geri kazanımı için şehrin çeşitli noktalarına kumbara yerleştirdi.

Kumbaralarda toplanan ikinci el kıyafet ve ayakkabılar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanılamaz durumda olan kıyafet ve ayakkabılar da geri dönüşüme gönderilecek.
Terme Belediyesi yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Terme´de belirlenen erişimi kolay değişik 24 noktalara kullanılmış giysi, ayakkabı tekstil kumbarası yerleştirildi. Proje ile toplanan kıyafetlerden kullanılabilir olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Atık durumunda olan tekstil malzemeleri de geri dönüşüme kazandırılmış olacak.

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK
?Bizler, çevreye duyarlı olan belediyecilik anlayışıyla her şeyin geri dönüşümünü sağlamaktayız? diyen Başkan Şenol Kul, ?Bütün kullanılmış olan malzemelerin plastiğin, camın, şişenin, kağıdın geri dönüşümünü zaten gerçekleştiriyorduk. Tekstil olsun, ayakkabı olsun herkesin evinde giymediği kıyafetleri ekonomiye tekrar kazandıracağız? ifadelerini kullandı.

KUL PROJEYE DESTEK İSTEDİ
Eskiye göre çok daha hızlı bir tüketimin söz konusu olduğunu belirten Kul, ?Eskiden bir ayakkabımız, bir pantolonumuz, bir ceketimiz varken, şimdi açıkçası çok daha fazla çeşitle giyiniyoruz kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla. İmkanlarımız bu anlamda çok daha fazla gelişti. Dolayısıyla bu noktada ciddi bir tüketim söz konusu.
Ekonomiye kazandırabilmek ve bunları dönüştürebilmek adına da yaklaşık 75 bin nüfuslu bir şehirde ben inanıyor ve ümit ediyorum ki çok önemli başarılara imza atacağız. Vatandaşlarımızdan projeye destek ve katkı bekliyoruz? diye konuştu.