Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

KÜLTÜR DERNEĞİNDEN KAYMAKAM ALICI´YA ZİYARET

KÜLTÜR DERNEĞİNDEN  KAYMAKAM ALICI´YA ZİYARET

Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Terme´ye yeni atanan Kaymakam Alıcı´ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Terme´nin kültür ve turizm konularına ağırlık verildi.

Amazon Terme´liler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güler ve yönetim kurulu üyeleri Terme Kaymakamı Emin Alıcı´yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Ziyarete dernek yönetim kurulu üyeleri Mehmet Aksuoğlu, Meliha Uzun, Dilek Şentürk, Ali Rıza Ultav, Haşim Bayram, İsa Baş ve Cemil Dürümlü katıldı.
 

AMAZONLARI GÜNDEME TAŞIMAK İSTİYORUZ

Derneğin 2014 yılı içerisinde 40 üye ile kurulduğunu ifade eden Dernek Başkanı Mustafa Güler amaçlarının ilçenin kültürel değerlerini ön plana çıkarmak olduğunu kaydetti.
Güler konuşmasında ?Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneğimizce Terme´nin kültürel değerlerine sahip çıkarak hemşehrilerimiz arasındaki dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz. Ayrıca tarihten gelen Amazonlarla ilgili eserleri gündeme taşımak, güzîde ilçemizin turizme yönelik değerlerini gün yüzüne çıkararak Terme´nin ekonomisine turizm yolu ile katkıda bulunmayı hedefliyoruz.?dedi.
Amazonların yaşadığı yerler olarak kabul edilen Gölyazı, Simenit ve Çobanyatağı ile ilgili çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Güler, Terme´ye zengin bir kent müzesi kazandırmak için de çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti.
Karşılıklı sıcak sohbet havasında geçen ziyarette Terme´nin turizm ve kültür alanında neler yapılacağı konularına ağırlık verildi.
Dernek Başkanı Güler Kaymakam Alıcı´ya dernek tarafından hazırlanan ?Terme Albümü´ hediye etti.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Kaymakam Alıcı, Terme için yapılacak her hizmette derneğin yanında olacağını söyledi.