Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

KÜPESİZ HAYVAN KALMASIN!

KÜPESİZ HAYVAN KALMASIN!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yaştaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt ve küpelenmesine imkan veren yönetmelik değişikliğine gidildi. Değişiklik 25 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yapılan değişiklikle sığırlar, 20 günlük

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca her yaştaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kayıt ve küpelenmesine imkan veren yönetmelik değişikliğine gidildi. Değişiklik 25 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yapılan değişiklikle sığırlar, 20 günlük tanımlama süresine bakılmaksızın 30 Haziran 2014 tarihine kadar küpelenip kayıt altına alınabilecek. Bu süre her yaştaki koyun ve keçi türü havyanlar için ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar uzatıldı.

Bu süre uzatımı geçmiş dönemlerde süresi içersinde hayvanlarını küpeletemeyen yetiştiricilerimiz için bir fırsattır. Küpesi olmayan hiçbir hayvan, ticarete konu edilemediği gibi destek ve tazminatlardan da faydalandırılmamaktadır.
Bu yönetmelik değişiklikleri, yetiştiricilerimizin mağduriyetlerini ortadan kaldıracaktır. Yetiştiricilerimizin Terme Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaatları önemlidir. İlçe Müdürlüğünde yapılan iş programı dahilinde tüm ilçe genelinde çalışmanın aksatılmadan yürütülmesi için tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.