Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

KURBAN ÖNCESİ HAYVAN REFAHI TOPLANTISI YAPILDI

KURBAN ÖNCESİ  HAYVAN REFAHI  TOPLANTISI YAPILDI

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle nakliyeciler, nakil sırasında refakat eden bakıcı ve araç sürücülerine yönelik İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim verildi.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü V. Bayram AY; "Düzenlenen eğitimler ile "Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği´ kapsamında yapılan eğitim ve sınava 36 kişi katılmıştır. Nakliyecilere gerekli personel, ekipman ve operasyonel prosedürlere sahip olduklarını kanıtlamak koşulu ile ´´yetki belgesi´´, araç sürücülerine ve nakilde hayvan bakıcılığı yapacaklara ´´yeterlilik belgesi ´´ eğitime katılmak ve sınavda başarılı olmak koşulu ile düzenlenmektedir. İlimizde 2015 yılından itibaren 439 nakliyeci ile 593 sürücü/bakıcıya sertifika düzenlenmiştir" dedi.
Yapılan eğitimde Veteriner Hekimler Serkan Altıparmak ve Ahmet Rüştü Kantarkaya nakliyeye uygun hayvanların özellikleri, nakil araçlarının donanımı, nakliye sırasında bulunması gerekli evraklar ve ilgili mevzuatlar hakkında sunum yaptı. Konuyla ilgili müracaatlar alınmaya devam etmekte olup, yeterli talebin oluşması durumunda İl müdürlüğü tarafından tekrar eğitim ve sınav yapılacaktır. ?