Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Kurullar Başkanları`nı Seçti

Kurullar Başkanları`nı Seçti

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren ve geçtiğimiz günlerde İcra Komitesi seçimlerini tamamlayan Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu, ilk toplantılarını yaparak yeni dönem için Başkanları'nı seçti. Ka

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde faaliyetlerini devam ettiren Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’nun İcra Komitesi geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerle belli olmuştu. Yeni oluşan Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’nun İcra Komiteleri ilk toplantısını Samsun TSO toplantı salonunda gerçekleştirdi. Kurulların ilk gündem maddesini ise, başkan ve başkan yardımcılarının seçilmeleri oldu.

Görev dağılımı yapıldı

Kadın Girişimciler İcra Kurulu kendi arasında yaptığı seçimlerde mevcut Başkan Dr. Hatice Gülay Atik aynı göreve tekrar seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına, Mihriban Akyüz, Pınar Özfurat, Yasemin Kınık ve Ayşe Karaca seçildi. Genç Girişimciler Kurulu’nda ise, Kerem Tüfekçi’den boşalan Başkanlığa Ümit Bener Ayla seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına Murat Ataseven, Tahsin Araboğlu, Fatih Can Salur, Şevket Toraman ve Mustafa Çelebi seçildi. Genç Girişimciler Kurulu’nda ayrıca, İletişim ve Koordinasyondan Sorumlu üyeliğe Mehmet Saraçoğlu, Eğitimden Sorumlu üyeliğe Nemide Nazlı Yüceloğlu, Proje ve İş Geliştirmeden Sorumlu üyeliğe Zeynep Selin Kobul, Sosyal İşlerden Sorumlu üyeliğe Sabri Ayan ve Halkla İlişkilerden Sorumlu üyeliğe ise Serdar Dal seçildi.

“Herkesin fikrine açığız”

Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına tekrar seçilen Dr. Hatice Gülay Atik, kendine gösterilen güvene layık olmak için elinden gelen çalışmayı göstereceğini belirterek, “Kurulumuz, topluma faydalı olabilmek için emek harcayan insanların bir araya geldiği bir çatı sivil toplum örgütü. Topluma bir şeyler verebilmek için bir aradayız. Burada birbirimize destek olabilmemiz çok önemli. Öznemiz kadın ama hitap ettiğimiz kesim çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine tüm toplumu kapsayacak. Herkesin fikrine açığız. Enerjilerimizi güzel bir şekilde yoğurursak, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Salih Zeki Murzioğlu ve Yönetimi’nin de desteğiyle Samsun adına yeni dönemde de iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.  

“Amacımız girişimciliği özendirmek”

Samsun TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen Ümit Bener Ayla ise, kendisinden önce başkanlık yapan Kerem Tüfekçi’ye teşekkür ederek, “Aramızda daha önceden de bu kurulda görev almış arkadaşlarımız var. Yeni kurul üyelerimizle birlikte yeni fikirler ve projeler üreterek sürdürülebilir projeler ortaya koyacağımıza inanıyorum. İki kurulun birlikte hareket edebileceği bir yapı kurmak istiyoruz. Kurul üyemiz olmasa bile amaca hizmet edecek her kişiye kapımız açık. Temel amacımız, girişimciliği özendirmek. Bizim en büyük avantajımız, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Salih Zeki Murzioğlu’nun her zaman yanımızda olması olacak. Gerek TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gerekse Oda Başkanımız Sayın Salih Zeki Murzioğlu’nun kurulları çok desteklediğini biliyoruz. Yeter ki bizler doğru proje üretelim ve ne istediğimizi bilelim. İnşallah yeni dönemde devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşıyacağız” dedi.