Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Kuş Cenneti´nde kaçak avcılık tarih olacak

Kuş Cenneti´nde kaçak avcılık tarih olacak

2016 yılı Mavi Bayrak Ödül Töreni için Samsun´a gelen TÜRÇEV yetkilileri ve bakanlık temsilcileri Samsun´a hayran kaldılar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak eşliğinde deltayı ziyaret eden heyet Kıl Çadır´da kuş sesleri içinde kahvaltı yaptıktan sonra Kuş Cenneti´nde yapılan yatırımları inceledi.

DELTA İÇİN BAŞKAN YILMAZ´DAN BÜYÜK ÇABA
Katılımcılara deltada yapılan yatırımları anlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, ?Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz´ın Kuş Cenneti´ni bir marka haline getirmek için sarf ettiği çabalar sonucu buradaki yapıları deltaya kazandırdık. Samsun´da turizmin hareketlenmesi için önemli bir adım atılmış oldu. Türkiye´nin en çok kuş türü bulunan yeri burasıdır. Bu yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü programlarını da burada yapacağız. Deltanın her geçen gün doğal hayata uyumlu bir şekilde geliştiğini ve güzelleştiğini görmek önce bizleri daha sonra ziyaretçileri oldukça mutlu ediyor. Özellikle bu yılbaşından itibaren Kuş Cenneti ziyaretçi akınına uğruyor. Kıl Çadır, ağaç ev, Tekne turu, Leylek Gözlem Evi gibi birçok yapıyı vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Uygun noktalarda yine bu tür yerlerin yapımına devam edeceğiz? dedi.

KUŞ CENNETİ´NE MOBESE
Ziyaretçi Merkezi içinde yer alan izleme merkezinin tam anlamıyla faaliyete geçtiğini de söyleyen Albayrak, ?Yapılan çalışmalar sonucunda deltanın tamamını yüksek çözünürlüklü kameralar ile izleyebiliyoruz.  Burada yer alan izleme merkezinde 8 farklı noktaya kurulan kameralarla kuşlar, mandalar ve atlar anlık olarak takip edilebilecek. Yüksek yakınlaştırma özelliği bulunan bu kameralar ile kaçak avcılık yapanlar tespit edilerek jandarmaya ihbar edilecek. Bu şekilde kaçak avcılığında önüne geçilmesi planlanıyor? açıklamalarında bulundu.

2016 yılında aralarında Fener Plajı´nın da bulunduğu 444 plaj, 21 marina ve 12 yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Mavi Bayrak Töreni öncesi Samsun´da bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunan Mavi Bayrak Ulusal Jüri Üyeleri, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Mavi Bayrak Ekibi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı temsilcilerinden oluşan heyet üyeleri Samsun´a hayran kaldıklarını ve Samsun Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı hizmetleri oldukça başarılı bulduklarını belirtti.