Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KUTLU DOĞUM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

KUTLU DOĞUM HAFTASI  COŞKUYLA KUTLANDI

Terme Müftülüğü Dibekli Mahallesi Tekkeyanı Camii derneği ve Muhtarlığının Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlemiş olduğu program büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Programa; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın sunuculuğunu yapan Orta Camii İmam Hatibi Hacı ŞANDA, herkesi başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere, tüm şehitlerimiz için saygı duruşuna davet etti.
2014 yılı dünya güzel Kuran Okumada 1. Edirne Selimiye Camii İmam-Hatibi Alp Can Çelik, Edirne Selimiye Camii Baş Müezzini Erdal Albayrak, Ünye Döşemedibi Mah. Camii İ.H. Süleyman Şemsek, okuduğu Aşr-ı Şeriflerle dinleyicilere Kuran-ı Kerim ziyafeti yaşattılar.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Recep Apaydın, ?Peygamber Efendimizi anlamak için hazırlanan bu programlar her geçen gün büyük bir coşkuyla kutlanmakta´´ dedi.
Bu yıl ki kutlu doğum haftası temasının ´Hz. Peygamber ve Güven Toplumu´ olduğunu belirten Apaydın, ?Efendimizin (SAV)´in ifadesiyle: "Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden zarar görmediği kimsedir. Mü´min de, halkın, can ve mallarını kendisine karşı emniyette bildikleri kimsedir." diyerek, Hz. Peygamberin Toplum inşasında güven mesajları verdi.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,? Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin böylesine anlamlı etkinliklerle anılmasından dolayı mutluyuz. Kutlu Doğum Haftası ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olsun.? dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan ise, Bugün, Müslümanların en büyük problemi Efendimiz anlayamamaktır. Bu yıl ki Kutlu Doğum haftasının teması ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu´ dur. Günümüzde insanlar birbirinden emin değiller, fakat Peygamberimizin en önemli özelliği emin olmasıdır. Bugünün Müslümanları´nın sözü senet olmaktan çıkmıştır. Toplum büyük bir güven bunalımı yaşamaktadır. Savaş ve zulümlerin tüm dünyayı kuşattığı, kan ve gözyaşının hâkim olduğu, çoluk çocuk, yaşlı ve kadınların acımazsızca katledildiği çağımızda barış, huzur, güven ve adaletin tesisi için insanlık, Hz. Muhammed (SAV) in getirdiği iman, güven ve İslamiyet´in nuruna ve Kur´an-ın hakikatlerine her zamankinden daha çok muhtaç bir hale gelmiştir." dedi.
Terme Müftülüğü İlahi Korosu söylediği ilahi ve kasidelerle izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
Terme Fatih Camii İmam-Hatibi İbrahim Bülbül, ?Öncelikle vatanımızın güvenliğini canları pahasına sağlayan aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyor, onları en derin minnet ve şükranla yâd ediyorum. Mekanları cennet olsun. Rabbimiz! Milletimizi ve İslam âlemini her türlü fitne ve musibetten muhafaza eylesin.? diyerek duaya başladı.
Sunucu Hacı Şanda kapanış konuşmasında, ?Ayak bastığımız toprak ve onun bize sunduğu her şey emanettir. Sadece kendi yakınlarımız değil, bütün insanlar, bütün canlılar bize emanettir. Aklımız, kalbimiz, bedenimiz bize emanettir. Huzur ve muhabbet ocağı ailemiz ve çocuklarımız bizim için emanettir. Bayrağımız, ezanımız, vatanımız, mukaddesatımız bize emanettir. Ne mutlu bu emanetlere sahip çıkanlara.? diyerek, programa maddi manevi katkıları geçen herkese ve tüm konuklara teşekkür etti.
Edirne Selimiye Camii İmam-Hatibi Alp Can Çelik ve Ünye Düşemedibi Mahallesi Camii İmam Hatibi Süleyman Şemsek´in okuduğu çift ezanın ardından öğle namazı kılındı.
Kılınan öğle namazının ardından programa katılan bütün davetlilere yemek ikramında bulunuldu.
Havanın soğuk olmasına rağmen programa katılan cemaatin sayısının çok olması Dibekli Mahallesi kutlu doğum komitesini memnun etti.