Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

KUTLU DOĞUM COŞKUYLA KUTLANDI

KUTLU DOĞUM  COŞKUYLA KUTLANDI

Terme İlçe Müftülüğü tarafından, `Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı` temalı Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

BİRBİRİMİZİ SEVMEK ÇOK ÖNEMLİDİR”

Terme Müftülüğü tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Programı, 17 Nisan Cuma günü Terme Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda Kumcuğaz Cami İmamı Adem Kökten Kur`an-ı Kerim okurken açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Recep Apaydın yaptı.


Apaydın konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından bugüne 14-20 Nisan tarihleri arasını `Kutlu Doğum Haftası` olarak ilan etmiş ve Allah resulünü anmak adına her yıl toplumsal konulara değinmiştir. Bu yıl 1444. yıldönümünü kutladığımız Peygamberimiz Hz. Muhammed`in bu güzel doğum gününde bir aradayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki konusu `Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakıdır. Bu birliktelik sizlerin Allah resulüne olan sevgisini, aşkını göstermektedir. İnsanlarla dostluk kuramayan, sevilmeyen insandan hayır yoktur. Birbirimizi sevmek ve ihtiyaçlarımızı karşılamak çok önemlidir.” diyerek misafirlere ve programın hazırlanmasında maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür etti.

BİRBİRİMİZE SALDIRACAK KADAR BU DÜŞMANLIK NEDEN?

Programda OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Kesgin Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temalı sunum yaptı. Peygamber Efendimizin Bir Müslümanı incitmek, kalbini kırmak, Kâbe`yi yetmiş kere yıkmaktan daha günahtır.!”Sözüne vurgu yapan Kesgin, Günümüzde camilerde omuz omuza saf tutmamıza rağmen camiden çıkınca neden birbirimize saldıracak kadar düşmanlık besliyoruz. Bu düşmanlık neden... İnsana, insan olduğu için değer vermek bizim sorumluluğumuzdur.” ifadelerine yer verdi. Öğretim Görevlisi Kesgin, hoş görü, sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma ve güvenme gibi konuların üzerine durdu.

Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Şiir yarışmasında birinci olan Taşpınar Ortaokulu Öğrencisi Esra Öztürk Peygamber adlı şiirini okudu. 

Fatih Erkek Kur`an Kursu İlahi Korosunun okuduğu ilahilerin ardından yine yarışmada dereceye giren Kompozisyon yarışması birincisi Karadeniz Meslek Teknik Lisesi öğrencisi Hayrettin Alemdar`ın eserini okuması ile program devam etti.

Programa Terme Kaymakamı İlyas Gün, Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.