Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

M. AKİF´TE ?EZBERE ŞİİR OKUMA YARIŞMASI´

M. AKİF´TE ?EZBERE ŞİİR OKUMA YARIŞMASI´

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde geleneksel hâle gelen ?Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması?nın altıncısı, 28 Mayıs 2019 Salı günü okulun toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan öğrenciler; Mehmet Akif, Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Arif Nihat Asya, Attila İlhan, Erdem Bayazıt, Didem Mamak gibi şairlerden seçtikleri şiirleri ezbere okudular. ?Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması?nda Kader Nur Esmer, Didem Mamak´ın ?Siz Aşktan Ne Anlarsınız Bayım? isimli şiiriyle birincilik ödülünü; Simge Kıynık, Arif Nihat Asya´nın ?Bayrak? isimli şiiriyle ikincilik ödülünü; İrem Etli, ?Bağlanmayacaksın? isimli şiiriyle üçüncülük ödülünü kazandı. Ayrıca Derya Uyanık ve Selma Kılıç isimli öğrenciler, Necip Fazıl´ın ?Sakarya Türküsü? isimli şiiriyle mansiyon ödülünü kazandılar. Dereceye giren öğrencilere Mehmet Akif´in ?Safahat?, Yunus Emre´nin ?Divan?, Ahmet Sezgin´in ?Aşk Medeniyetine Yolculuk? isimli kitapları ödül olarak verildi. Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilerle Cevdet Balaban, Emrullah Şavlığ, Meral Çevik ve Birol Ceylan isimli jüri üyesi öğretmenlere Ay Vakti, Bilgi Pınarı, Asım´ın Nesli isimli dergiler hediye edildi. Ezbere Güzel Okuma Yarışması´nın sunuculuğunu da yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Sezgin: ?Ezbere Güzel Şiir Okuma Yarışması´nı her yıl üstad Necip Fazıl´ın vefat yıldönümü haftasında gerçekleştiriyoruz ve ona adıyoruz. İnşallah şiirden şuura vararak şiir sevgileri daim olur şiir yürekli öğrencilerimizin.? dedi.
Okul Müdürü Uğur Uyar da ?Dereceye girenler başta olmak üzere yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi, yarışmayı ilgiyle dinleyen sevgili öğrencilerimizi tebrik ederim. Bu güzel yarışmayı organize eden Kütüphanecilik Kulübü rehber öğretmenleri Ahmet Sezgin ve Emrullah Şavlığ hocalarımızla jüri üyesi öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.?dedi.