Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MAGANDA KURŞUNU CANINDAN EDİYORDU

MAGANDA KURŞUNU CANINDAN EDİYORDU

Uyarılar, önlemler şehir magandalarını durduramıyor. Emekli öğretmen Abdullah Tunç torunu ile gittiği parkta nereden geldiği belli olmayan kurşunun hedefi oldu.

Uzun yıllar okul idareciliği yapan emekli öğretmen Abdullah Tunç 26 Ağustos Pazar günü saat:18.00 sularında Fenk mahallesindeki bir parkta nereden geldiği belli olmayan bir cisim tarafından başından yaralandı.
Düğünlerden dolayı silah seslerinin yükseldiği ortamda, torununu oynatmak için gittiği parkta başında bir sarsıntı yaşadığını hisseden Tunç, çevredeki vatandaşların da kanlar içerisinde kendisini görmesiyle oğlu tarafından Terme Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından tomografisi çekilen Tunç´un başında 1,5 cm açılma olmasıyla kurşun isabet etme olasılığı belirtildi.
Kaza kurşununu ucuz atlatan Abdullah Tunç olaydan hemen sonra başka canların daha büyük bir olayla yanmaması için emniyete giderek ifadesini verdi. İfadesinde hiç bir düşmanı olmadığını fakat düğünlerde ve bayramlarda silah atılmasının arttığını belirterek, ?İlçemizde aşırı derecede silahlar atılıyor. Özellikle düğün merasimlerinde atılan silahların son bulmasını istiyoruz.
Daha öncelerde köylerde silahlar atılıyordu şimdi ise şehir merkezinde bile silah atılır oldu. Daha feci bir durumla da karşılaşabilirdik kurşun bana değil de torunuma yada çevrede oynayan başka bir çocuğa da isabet edebilirdi.
Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını, canların yanmaması için silahlı şehir magandalarına önlemlerin artırılmasını istiyoruz.?dedi.

MAGANDALARA KURBAN OLMAK İSTEMİYORUZ
Bu durumdan dertli olan vatandaşlar, ?bayram oluyor silahlar atılıyor. Tarlada mahsül hasat ediliyor bitince silahlar atılıyor.
Asker uğurlamalarında, maçlarda hatta insanların en mutlu günleri düğünlerde adeta savaş alanı gibi silahlar atılıyor. Silahın çıkarttığı ses bile çocuklarımızı ürkütüyor. Maganda kurşununa kurban gitmek istemiyor, canların yanmasını istemiyoruz.? diyerek yetkililerin bu konuda önlemleri artırmalarını istedi.