Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

M.AKİF ERSOY´DA MUHTEŞEM BİR KÜTÜPHANE

M.AKİF ERSOY´DA MUHTEŞEM BİR KÜTÜPHANE

Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´ne Kütüphanecilik Kulübü öncülüğünde okul idaresi, bazı sınıf ve öğrencilerin gayretleriyle 4000 kitaptan oluşan muhteşem bir kütüphane kazandırıldı.

Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi´ne Kütüphanecilik Kulübü öncülüğünde okul idaresi, bazı sınıf ve öğrencilerin gayretleriyle 4000 kitaptan oluşan muhteşem bir kütüphane kazandırıldı. Ayrıca kütüphane duvarlarına Türk edebiyatının önemli şair-yazar portleri okulun öğrencileri tarafından güzel bir şekilde çizilmiş; çok sevilen onlarca şiir, duvarlara iple tutturularak asılmıştır. Girişinde ?Bu kapı dünyaya açılır.? cümlesinin yer aldığı kütüphanenin bir duvarında ?Yedi Güzel Adam? namıyla bilinen şair-yazarların portreleriyle şiir ve sözleri dikkat çekmekte. Bir köşesinde de klasik eserlerin isimleriyle kapak fotoğraflarının göz kırptığı ?Kitap Ağacı? yer alan kütüphane, şair ve şiir bahçesine dönüştürülmüştür.
Zengin ve güzel bir kütüphane oluşmasında büyük gayretleri olan Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmenlerinden
Emrullah Şavlığ: ?Kütüphanemize 400´den fazla kitabın satın alınmasına vesile olan Okul Müdürümüz Uğur Uyar ve Ahmet Sezgin Hocama çok teşekkür ederim.8 yıllık mazisi olan okulumuzun çok fakir olan kütüphanesini zenginleştirmek için kitap edinme kampanyasında gönüllü olarak olağanüstü gayretler gösteren, her biri 800 civarında kitap toplayan 10/A ile 10/C sınıflarına, 1000 civarında kitap toplayıp bağışlayan diğer öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Kütüphanemizin zenginliğinin yanı sıra estetik görünmesinde, şairler sokağı görünümü kazanmasında çok büyük gayretleri olan Şahin Güzel Hocam ile Beyza Kilim, Yasemin Uyanık, Sümeyye Birtek, Merve Özcan ve Rabia Yılmaz isimli 11. Sınıf öğrencilerimize çok müteşekkirim.? dedi.
Okul Müdürü Uğur Uyar ise ?Sene başında yalnızca 500 civarında kitaba sahip olan okul kütüphanemizin 4000 civarında kitaba sahip olmasında emeği geçen Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni Emrullah Şavlığ Hocam ile gönüllü olarak kitap toplama kampanyasında büyük duyarlılık ve emek sahibi olan 10/B ve 10/C sınıfının sevgili öğrencilerine çok teşekkür ederim.
Kütüphanemizin zenginleşip güzelleşmesinde emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ederim. İnşallah önümüzdeki senelerde daha da zengin bir kütüphaneyle, okuma çalışmalarıyla gençlerimizi daha bilinçli, kültürlü yetiştireceğiz.? dedi.