Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

M.AKİF´TE ÇANAKKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERİ

M.AKİF´TE ÇANAKKALE ZAFERİ ETKİNLİKLERİ

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, ?Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü? çerçevesinde çeşitli etkinliklerle Çanakkale Zaferi´ni kutlayıp şehitlerimizi rahmetle andı.

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, ?Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü? çerçevesinde çeşitli etkinliklerle Çanakkale Zaferi´ni kutlayıp şehitlerimizi rahmetle andı.
Koridorunda ışıklı şehitler köşesi yapılan M.Akif Ersoy Anadolu Lisesinde, Edebiyat Öğretmeni Emrullah Şavlığ ve öğrenciler tarafından Çanakkale Şehitler Abidesi ve Türk Şehitliğinin temsili maketi yapıldı; Çanakkale Zaferi ve şehitleriyle ilgili pano hazırlandı.
20 Mart Pazartesi günü de Edebiyat Öğretmeni Ahmet Sezgin, Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin ve Müdür Yardımcısı-Tarih Öğretmeni Cengizhan Çelik tarafından bütün öğrencilere ?Çanakkale Zaferi ve Şehitleri? konulu konferanslar verildi; film ve marşlardan oluşan video gösterimi yapıldı. Ayrıca Edebiyat Öğretmeni Meral Çevik´in hazırladığı Çanakkale oratoryosu öğrenciler tarafından sunuldu.
Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin, öğrencilere verdiği konferansta özetle şöyle dedi: ?Bugün, sadece bir eğitimci olarak değil, Çanakkale´de şehit olmuş bir dedenin torunu ve Güneydoğu´da şehit olmuş özel harekât polisinin kardeşi olarak sesleniyorum size.
18 Mart, Haçın hilal karşısında Çanakkale´de denizde hüsrana uğradığı gündür. ?Medeniyyet denilen kahpe?nin maskesinin yırtıldığı gündür bu gün. Çanakkale; lise ve üniversite öğrencilerinin hiç tereddüt etmeden Allah, vatan, bayrak, din ve namus için cihada gidip şehadet şerbetini içerek ölümsüzleştikleri yerdir. Bu toprakları bin yıldır vatan kılan ?Çanakkale ruhu?dur.
Bugün okunuyorsa ezan, dalgalanıyorsa bayrak, önce Allah´ın nusreti, sonra da şanlı şehit ve gazilerimizin sayenizdedir. Onların emanetlerine sahip çıkarak vefa borcumuzu ödemeliyiz sevgili Asım´ın nesli gençler!
Çanakkale ruhumuzla, din, vatan, istiklal aşkıyla hep birlikte mücadele verelim. İlimde, irfanda, kültürde, sanatta, ekonomide, teknolojide kısaca her alanda üstün ve güçlü olalım.?
Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin de ?Güzel bir nesil yetiştirebilmek için elimizden gelenin en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyorum.? dedi.