Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

M.AKİF´TE KARNE VE ÖDÜL HEYECANI

M.AKİF´TE KARNE VE ÖDÜL HEYECANI

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı 1.Dönemi son ererken ilçemiz okullarında da karne heyecanı yaşandı. İlçemiz M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi´nde her sınıf düzeyinde ilk üç dereceye giren öğrencilere birer madalya ile kitap hediye edildi.

Takdir, teşekkür ve onur belgeleriyle birlikte öğrencilere karneleri verildi. Okul Müdürü Çakır Ahmet Bilgin, karne töreninde öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şöyle dedi:Sevgili Gençler, M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri olarak bir eğitim-öğretim dönemini daha hayırlısıyla tamamlamış bulunuyoruz. Başta dereceye girenler olmak üzere bütün takdir, teşekkür ve onur belgesi alan çok değerli öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini yürekten tebrik ediyorum.

Başarısız öğrencilerimiz ise bir özeleştiri yaparak eksiklerini 2. dönem gidermeye çalışsınlar.
Yaklaşık bir aydır müdürünüz olarak bu okuldayım. Az zamanda sizlerle birçok önemli iş başardık elhamdülillah.12. sınıflarımızın üniversite hazırlık çalışmalarını çok önemsedik. Onların not endişelerini epeyce ortadan kaldırdık. 6 deneme sınavı yaptık. Başarı ve motivasyon semineri verdik onlara. Ara sınıf öğrencilerimize de ikinci dönem denemeler yapacağız, onları bursluluk sınavlarına da hazırlayacağız inşallah.

Söylemekten çok mutlu olduğum ve sonunu hasretle beklediğim güzel işlerin başlamasına vesile olduk: Futbol, voleybol ve satranç takımlarımızı oluşturduk. Okulumuzda yetenekli öğrencilerimizle bir müzik grubu kuruldu.?Türkiye´m Müzik Grubu?, okulumuzda iki güzel konser verdi. Yıl sonunda ilçe çapında yapılacak ?Şiir ve Müzik Dinletisi?, ?Ezbere Şiir Okuma Yarışması? ve tiyatro çalışmalarımız da başladı. Geçmişimizi ve bugünümüzü tarihe not olarak düşürecek, öğrencilerimizin edebî, kültürel çalışma ve becerilerinin yer alacağı ?Asım´ın Nesli Altın Kalemler? isimli bir dergimiz için çalışmalar başladı. Biz hedefi gördük, yayımızı gerdik; okumuz yola çıkmış durumdadır. Rabbim mahcup etmesin bizi. Sefer bizden, zafer Allah´tandır.
Sevgili gençler, bir eğitimci ve müdürünüz olarak tatilinizle ilgili olarak sizlere birkaç tavsiyem olacaktır: Hem dinlenin hem de sanat, kültür, spor alanlarında aktivitelerle meşgul olun. İlk emri ?oku? olan Rabbim bize ?Okudun mu?? diye soracak. İnsanı, kâinatı, güzel eserleri okuyun ama önce yaratanın kitabını okuyun. Kur´an-ı Kerim´i anlamaya, yaşamaya gayret edin. Asım´ın nesli olmaya gayret edin. Hepinize hayırlı, sağlıklı ve verimli tatiller diliyorum.