Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MARİFETLİ ELLERDEN İLK KERMES

MARİFETLİ ELLERDEN İLK KERMES

“Sınırlı Sorumlu Terme Marifetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında 31 Temmuz Pazartesi günü ilk kermesini düzenledi.

 Terme'de, kadın gruplarına destek olmayı ve üretimde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurulan “Sınırlı Sorumlu Terme Marifetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında 31 Temmuz Pazartesi günü ilk kermesini düzenledi.
Meydan da kurulan standa kooperatif üyeleri tarafından hazırlanan unlu mamüllerden yufka, su böreklik, sigara böreklik, erişte, siron, kesme makarna ile reçel çeşitleri satışa çıkarıldı. Sabah erken saatlerde kurulan stantda öğleden sonra da aşure, keşkek ve baklava satışı yapıldı.
Buradan elde edilen gelir ile üretim yaptıkları alanı yenileyeceklerini ifade eden Kooperatif Başkanı Rabia Helvacı “Bugün burada ilk kermesimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağolsun hemşehrilerimizin standımıza ilgisi güzel. Toplumda kadınlarımızın üretimine her zaman ilgi ve ihtiyaç var. Üretim aşamasında farklı, yenilikçi ve sürdürülebilir olmayı hedefleyen kooperatifimize bizim gibi düşünen üretmeyi hedefleyen kadınlarımızıi bekliyoruz. 
İnşallah bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz devam edecek” İfadelerine yer verdi.  Hbr: Berkan KARAPIÇAK