Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MAYTALMAN GÖREVİNE BAŞLADI

MAYTALMAN GÖREVİNE BAŞLADI

Son kararnameyle Giresun Vali Yardımcılığından Terme Kaymakamlığına atanan Metin Maytalman 10 Eylül Cuma günü göreve başladı.

    Son kararnameyle Giresun Vali Yardımcılığından Terme Kaymakamlığına atanan Metin Maytalman 10 Eylül Cuma günü göreve başladı.
    
    METİN MAYTALMAN KİMDİR?
    01 Ocak 1975 tarihinde Ordu ilinin Kabataş ilçesine bağlı Beylerli mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu Beylerli'de, ortaokul ve liseyi Samsun'da tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

27 Aralık 1996 tarihi itibariyle Kaymakam adayı olarak mesleğe intisap etti. Adaylık döneminde 5 ay süre ile Milli Güvenlik Akademisi'ne katıldı. Asaleten atandıktan sonra sırasıyla Salıpazarı (Samsun), Hanak (Ardahan), Selendi (Manisa), Doğubayazıt (Ağrı), Elbistan (Kahramanmaraş) kaymakamlığı ve Dulkadiroğlu (Kahramanmaraş) kurucu kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Giresun Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Ayrıca, muvakkaten ve kısa sürelerle Bulanık (Muş) Kaymakamlığı ve Kilis Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
    Eğitim-öğretim ve inceleme görevi kapsamında değişen sürelerle İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Macaristan, İtalya ve İspanya'da bulundu. Yurtiçinde muhtelif seminer ve kurslara katıldı.
    2000 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında, 2008 yılında İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında olmak üzere iki ayrı yüksek lisans programını tamamladı. Ayrıca, 2012 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2014 yılında da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. İyi derecede İngilizce (TOEFL:83, IELTS:6.5, YDS:96,25), orta düzeyde Fransızca (YDS:80) ve Arapça bilmektedir.
    20.08.2021 tarih ve 31574 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 221/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Terme Kaymakamlığına atandı.