Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MECLİS ÜYELERİNDEN TEK SES

MECLİS ÜYELERİNDEN TEK SES

TERÇEP üyeleri ve Büyükşehir belediye meclis üyeleri, Ulusoy Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek termik santrallar ile ilgili durum değerlendirmesinde bulundu.

Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyelerince, “Termik Santrallere Hayır” kampanyasında gelinen son nokta ve talepler konusunda, meclis üyelerine birifing verildi.
Kurumlardan bilgi ve belge alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen TERÇEP üyeleri, meclis üyelerinden destek istedi.

MECLİS ÜYELERİNDEN TAM DESTEK
Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinden Sabri Arslan her türlü desteği verdiklerini dile getirerek her zaman TERÇEP`in yanında olduklarını söyledi.
Üyelerden Hacı Bilal Arslan ise bu konuda bir hükümet politikası gözükmediğini belirterek “Böyle bir santral kurulmasına asla izin vermeyiz. Her durumda Termelilerin yanındayız.”dedi.
Toplantıda söz alan Hayrettin Akkuş, ekmeğini yedikleri toprakları zehirletmeye-ceklerini söyleyerek Termelilerle aynı düşünceyi paylaştıklarını ifade etti.

“BU KENT TARIM KENTİ”

Üyelerden Fikret Oy, “Büyükşehir Meclis Üyeleri olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” diyerek bu kentin tarım kenti olduğunu ve turizme açılacak bir yerde santral kurulmasının tezat oluşturduğunu söyledi.
Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Recep Ertan, TERÇEP kurulu üyeleri Zekai Altunpala, Rasim Kani, İsa Ordu, Cemil Keleş ve Mehmet Aksuoğlu`na çabalarından dolayı teşekkür ederek, Terme`nin artık santraller konusunda daha duyarlı olduğunu, sokaktaki insanlara da her zaman hesap verdiklerini, kendilerinin belediye başkanının ve siyasi bütün partilerin bu santrallere karşı olduğunu belirterek böyle bir güç karşısında kimsenin duramayacağını ve kurumlar nezdinde desteklerinin devam edeceğini söyledi.