Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MECLiSTEN ŞEHiTLERiMiZE VEFA

MECLiSTEN ŞEHiTLERiMiZE VEFA

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, vatan uğruna canlarını veren şehitleri yaşatmak için cadde ve sokaklara isimlerinin verilmesini oyladı. Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar birçok cadde ve sokağa şehitlerin isimlerini verirken, ilgili madde 86 üyenin

Haziran ayı ikinci toplantısını gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı´nın 31 Mayıs 2017 tarih ve 2447 sayılı gündemin 62. maddesinde yer alan şehitlerin isimlerinin cadde ve sokaklara konulmasını karara bağladı. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu´nun 7/g maddesinde de yer alan konuyu görüşen meclis üyeleri, şehitlere vefa borcu olarak isimlerinin cadde ve sokaklarda yaşatılmasına tam destek verdi. Yapılan oylamada madde, 86 meclis üyesinin tamamının evet oyuyla kabul edildi.
Şehitleri unutmamak ve unutturmamak amacıyla Bafra´nın Küçükkavakpınar mahallesindeki Küçükkavakpınar Sokağı Şahin Can Caddesi, Dedeli mahallesindeki ?Yukarı Sokak, Şehit Jandarma Er Şaban Ünal Sokağı, Terme´nin Evci mahallesindeki Arımdere Sokak, Şehit Komiser Mustafa Zıvalı Sokağı ve Kazımkarabekirpaşa mahallesindeki mevcut kadastro yolu, ?Şehit Piyade Er İbrahim Oral Sokağı, Vezirköprü´nün Atatürk mahallesindeki Çeltekli Caddesi, Şehit Uzman Jandarma Çavuş İbrahim Akyüz Caddesi ve Tabakhane mahallesindeki 1400. Sokak, Şehit Jandarma Er Baykal Galyoncuoğlu Sokak, 19 Mayıs´ın Ormancık mahallesindeki Caymazlar Sokak Gazi İsmet Abacı Sokağı, Alaçam´ın Madenler mahallesindeki Evci 1. Sokak, Şehit Piyade Uzman Çavuş Yavuz Mete Sokağı, Havza´nın Yazıkışla mahallesindeki Yazıkışla Sokağı, Şehit Er Kerim Bıyıklı Sokağı, İlkadım?ın Adalet mahallesindeki ?Dilek Sokak, ?Şehit Ömer Halisdemir Sokağı, Çatalarmut mahallesindeki ?Telli Baba Sokak, Şehit Özel Harekat Polis Memuru Mesut Yılmaz Sokağı, Kökçüoğlu, Liman ve Selahiye mahallelerindeki Uzun Sokak isimli sokaklar ise Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram Sokağı olarak değiştirildi.