Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MEHMET AKiF ERSOY ANADOLU LiSESi TiYATRODA

MEHMET AKiF ERSOY ANADOLU LiSESi TiYATRODA

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Terme Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan ve Nermin Yılmaz´ın yazıp yönettiği Amazon Tiyatrosu oyuncularının oynadığı ´Düşle Gerçek´ adlı tiyatroyu beğeniyle izledi.

Önceki hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sahnelenen oyun, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübünün talebi üzerine 29 Kasım 2017 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri için yeniden sahnelendi.
Okulun tüm öğrencilerinin izlediği oyun, öğrenciler arasında tiyatro kültürünün oluşmasına katkıda bulundu. Oyunu, Hüseyinmescit İlkokulu/Ortaokulu öğretmeni Nurdan Çerkez Erdoğan ile birlikte okulun bazı öğrencileri ve velileri de izledi.
Nurdan Çerkez Erdoğan oyundan sonra, ?Tiyatro ve tiyatroya emek verenler çok değerlidir. Hepinizi saygıyla ayakta alkışlıyorum. Sayenizde çocuklarım, çiçeklerim ve velilerimle çok mutlu bir süre geçirdik. Sayenizde muhteşem bir gösteri izledik. Sizleri tebrik ediyorum.? dedi.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Uyar ise, ?Sanattan yoksun yetişen bir nesil, yurt ve dünya barışına yeterince katkıda bulunamaz, ülkemizin kalkınmasını ve milletimizin çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasını sağlayamaz diye düşünüyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin akademik başarıları kadar sosyal, kültürel ve sportif başarılarını da önemsiyoruz.? dedi.