Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MEKKE´NİN FETHİ´NİN 1386. YILI KUTLANDI

MEKKE´NİN FETHİ´NİN 1386. YILI  KUTLANDI

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Terme Şubesi, ´İyiliğin Kalbinden İnsanlığın Saadetine Mekke´nin Fethi´ adlı program ve siyeri nebi yarışması üdül töreni düzenledi.

Mekke´nin fethinin 1386. yılı dolayısıyla Terme Kapalı Spor Salonunda Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Terme Şubesitarafından ´İyiliğin Kalbinden İnsanlığın Saadetine Mekke´nin Fethi´ adlı program ve siyeri nebi yarışması üdül töreni programı düzenledi.
Terme Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Uzun,ilçe Müftüsü Recep Apaydın,memur-sen Ve Eğitim Bir-sen İlçe Başkanı Celal Kurt,,sendikaların Ve Stk Ların İlçe Temsilcileri,siyasi Partilerin Temsilcileri,yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu (kyk)terme İlçe Müdürü Fikri Sayılır,okul Müdürleri, Agd Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut, Agdterme Şube Başkanı Savaş Kengil, ve çok sayıda vatandaş katıldığı program İsitklal marşı ve Kur´an tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını, AGD Terme Şube Başkanı Savaş Kengi yaptı.
Kengil; İyinin, güzelin, faydalının, hakkın ve adaletin yeryüzüne hakim olması için çalıştıklarını, inandığımız gibi yaşamak istiyoruz bu gücümüzü de imanımızdan alıyoruz diyen kengil önce ahlak ve maneviyat düsturları çerçevesinde hareket ettiklerini belitti.
AGD nin faaliyetlerinden bahsetti,mekkenin fethi, erbakanı anma haftası, şehitler haftası, Çanakkale şehitlik ziyaretleri, 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyaları, istanbul´un fethi, yaz et ve kış-et, ortaokul, lise, çalışan gençlik ve hanım kardeşlerimize yönelik bir çok faaliyette bulunduklarını anlattı. bu faaliyetleri yaparken kimseyi uyutmadan körü körüne bağlamadan sorgulayan araştıran düşünen bir nesil yetiştirmenin hedefindeyiz.
Heyecan varsa faaliyet vardır diyen kengil, bu heyecenı 15 temmuz akşamı ülkemizin sokaklarında milletimizin tankların önüne sadece kalbindeki imanla geçip bu haince yapılan kalkışmayı nasıl durdurduklarında bir kez daha gördük. "Bir Milletin asıl gücü, tankı topu tüfeği değil; İmanlı ve inaçli evlatlarıdır.? diyen merhum Erbakan hocamızın haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu milletin külünü üflesen altından iman çıkar diye sözlerine devam etti.
3150 muracat ve 1650 katılım ile gerçekleştirilen siyeri nebi hakkında bilgi veren Kengil; katkılarından dolayı başta Büyük Atlas yemek fabrikası sahibi Oğuzhan duran,faran turizm sahibi şükrü yüce olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti ve bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmadır diyerek sözlerini tamamladı.
Kengil´in konuşmasından sonra Kur´an-ı Kerim güzel okuma dünya birincisi Suriyeli Muhammaed cemal şevki, Kur´an-ı Kerim okudu. Ardından kısa bir konuşma yapan AGD Genel Başkan Yardımcısı medet bulut, "AGD ´insanın en hayırlısı insanlığa faydalı olandır´ düsturuyla hareket etmektedir. Bu açıdan yaptığımız çalışmalar da kardeşliğin, merhametin, sevginin ve adaletin hakim olması içindir. İslam hayatımızın her alanını kuşatmıştır. Biz de böyle bir inancın mensupları olarak bu gece hep birlikte bu programlardayız" diye konuştu.
İnsanlara kendine karşı sorumluluklarının farkında bir nesil yetiştirmek istediklerini belirten AGD Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut, ?Gençlerimiz tarihine, çağına ve yarınına duyarlı olsun istiyoruz. Kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıyoruz. AGD olarak bizler her renkten, her ırktan ve her dilden herkese kardeşliğimizi ve kalbimizi açıyoruz. Biz bu akşam buradayız, Mekke´nin fethinin yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda vicdanları karartacak boyutlara ulaşan, eğlence tutkularını reddettiğimizi göstermek için buradayız. Sömürüye dayanan, zenginliği reddettiğimiz için buradayız. Ahlaki değerlerden yoksun, tutum ve davranışları reddettiğimizi göstermek için buradayız. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, alemlerin rabbinin çizdiği sınırların aşıldığı sofralarda oturmayı reddettiğimiz için buradayız. Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz. AGD ilk günden beri geleneksel olarak Mekke´nin fethi programını bu yılda 81 ilimizde 606 noktada icra etmektedir. İşte bu program aynı zamanda Batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere, tüm iffetsizliklere ´hayır´ diyoruz? diye konuştu.
Selimiye camii baş müezzini Erdal Albayrak ve Selimiye camii baş imam-hatibi kuranı kerim güzel okuma türkiye birincisi Alpcan Çelik kuran ziyafetiyle dinleyenleri coşturdu.
Proğram daha sonra ödül töreni ile devam etti. UMRE özel ödülünün olduğu yarışmada OMV Kozluk fen lisesinden Rumeysa Taşhan Umre İle Ödüllendirildi. Daha sonra dereceye girenlere ödülleri taktim edildi.