Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MEKKE'NİN FETHİ KUTLANDI

MEKKE

Terme Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği Mekke’nin Fethinin 1393. yıl dönümü kutlama etkinlikleri 31 Aralık Cumartesi akşamı Terme Belediyesi Kültür Merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

 Terme Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği Mekke’nin Fethinin 1393. yıl dönümü kutlama etkinlikleri 31 Aralık Cumartesi akşamı Terme Belediyesi Kültür Merkezinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 
Programa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Mustafa Ağırman konuşmacı olarak katılırken, TRT’nin 2022 Kuran-ı Kerimi Güzel okuma yarmasında 1.olan Hafız Mustafa Öztürk ve Pazar camii İmam Hatibi Hasan Işıtan Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu. Terme İmam Hatip lisesi öğrencisi, aynı zamana şiir okuma yarışmasında birinci olan Beytullah Gün naat şiiriyle programa renk kattı.
Her yıl yapılan liseler arası Siyer-i Nebi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
Yarışmalarda 1. Terme İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Erkam Şakiroğlu, 2. Temel Kır Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Azra Nur Uzun, 3. Temel Kır Kız Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Patan oldu.
Ayrıca ilçemizde bulunan 9 lisede ilk 3 dereceye giren öğrencilere nakdi ödüller takdim edildi. 
Programda açılış konuşmasını AGD Terme İlçe Başkanı Kemal Çeri yaptı. 
Çeri konuşmasında; Anadolu Gençlik Derneği öteden beri şuurlu, sorumluluklarının farkında, Allah rızası için  gayret gösteren bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur.
Yaptığımız çalışmalar dünyaya, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin, bir arada yaşama kültürünün ve adaletin tesisinde gayret eden bir gençlik oluşturmanın çabasıdır.
Gençlerimiz tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı olsun istiyoruz. Kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hâkim olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. 
Bizler bu akşam burada Mekke'nin Fethi Programı için bir aradayız. Biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Vicdanları karartacak boyutlara ulaşan bir eğlence anlayışı kabul edilemez. Sömürüye dayanan zenginliği reddettiğimizi gösteriyoruz. Ahlaki değerlerden yoksun tutum ve davranışları reddettiğimizi gösteriyoruz. Paylaşmanın, kardeşliğin ve merhametin olmadığı, âlemlerin rabbinin çizdiği sınırların aşıldığı sofralarda oturmayı reddettiğimizi gösteriyoruz.Biz değerlerimizi ve kimliğimizi aşındırmaktan öteye bir fonksiyonu olmayan yılbaşını kutlamıyoruz.
İşte bu program aynı zamanda emperyalizmin yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında yapmaya çalıştığı göz boyamaya bir cevaptır. Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle bulunuyor oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımız bu programlar, inşallah, Doğu Türkistan'da, Keşmir'de, Yemen'de, Suriye'de, Filistin'de ve İslam coğrafyasının dört bir yanında işgallerden, çatışmalardan, savaşlardan ötürü sıkıntı çeken kardeşlerimizle ilgili duyarlılığın artmasına vesile olacaktır. Dinimiz İslam,  Müslüman olsun yada olmasın bütün insanlığa huzuru ve barışı getirebilecek yegâne nizamdır. İslam haricindeki her nizamın insanlığa verebileceği kaostur, kandır, gözyaşıdır.
Aralık Ayı içerisinde 81 ilimizde ve yüzlerce ilçemizde liselerden gençlerimizin katıldığı Siyer- i Nebi Yarışması düzenledik ve huzurlarınızda öğrencilerimize hediyelerini takdim ettik. Bu yarışmadaki amacımız Efendimiz(sas)'in örnek yaşamı ile örnek ahlakı ile örnek tutum ve davranışları ile liseli gençlerimizi buluşturmaktı.Gençlerimizin Efendimiz(sas)'i yakından tanımalarını istedik.               Bu yarışmamızın kaybedeni olmamıştır.
Kalbinde Efendimiz(sas)'e dair bir sıcaklık olan herkes kazanmıştır.
Ayrıca biz Terme Anadolu Gençlik olarak, gençlerimiz için haftalık sosyal ve kültürel etkinlikler, sohbet ve şuurlanma programları düzenleyerek gençlerimizin ahlak ve maneviyat noktasında gelişimi için her türlü gayreti gösteriyoruz. 
Ülkesine, milletine, ana babasına hayırlı bir evlat olma yolunda gençlerimize rehberlik etmeye çalışıyoruz. Ecdadını bilen ve saygı duyan şuurlu  bir gençlik olması için eğitici geziler ve gençlik kamları düzenliyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarda siz kıymetli Termeli kardeşlerimiz sayesinde yapıyoruz. Bizlere bu çalışmalarda maddi manevi her türlü desteği sağlayan, başta Termeli esnafımıza işadamımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Güzel ahlaklı gençlik yetişmesi için yaptığımız her çalışma sizlerin eseridir.
Programa katılan tüm kardeşlerimi sevgi muhabbetle kucaklıyor, bu gecenin gönüllerin fethine iyilik ve güzelliğin hakim olmasına vesile olmasını Cenab-ı haktan niyaz ederim. “dedi. 
Programda konferans için davet edilen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Mustafa Ağırman da konuşmasında Mekkenin fethine ithafen örneklerle ve slayt gösterileri ile sunum yaptı. Program Orta Cami İmam Hatibi Refaattin Gürler hocanın duasıyla son buldu.