Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLERE DİKKAT!

MERDİVEN ALTI  ÜRÜNLERE DİKKAT!

Başta gıda ürünleri olmak üzere merdiven altı kalitesiz ve taklit ürünlere karşı vatandaşları uyaran TESK Başkanı Palandöken, "Sahte, markasız ve ucuz satılan ürünlerden uzak duralım. Bilinir tanış esnaftan alışveriş yapın" dedi.

Her alanda olduğu gibi özellikle gıda ve kozmetik sektörünün sürekli büyüme ve gelişim gösterdiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Dünyada pazar büyüklüğü 460 milyar dolar civarında olan kozmetik sektörünün ülkemizdeki pazar büyüklüğü 8,5 milyar TL. Geçtiğimiz yılsonu itibariyle kozmetik ürünleri ithalatı 414,8 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi.
Palandöken, "Sektör hızla büyüme gösterirken merdiven altı üretimler de aynı oranla artıyor. Denetim ve vergiden kaçan bu merdiven altı ürünler kayıt dışı ekonomiye en çok etki eden ürünler. Normalin neredeyse 10 katından daha düşük fiyata satılarak, kanser, alerji, egzama, yanık gibi birçok deri hastalığına da davetiye çıkarıyor" diye konuştu.

´ESNAFI TERCİH EDİN´
Gıda alışverişinde olduğu ucuz ve sahte ürünlerin tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayan TESK Başkanı Palandöken, "Bugün kilosu 50-60 lira olan 1 kilo sucuğun merdiven altı üretimle 15-20 liraya, ve piyasa fiyatı 30-40 lira olan bir kilo tatlının kilosu 5-10 liraya kadar düşük fiyatla satılıyorsa bunlardan şüphe etmek ve uzak durmak gerekir. Bütçemize uygun olsun diye sağlığımızdan olmayalım. Vatandaşlarımız bu taklit ürünleri tercih etmemeli, güvenilir ürünler için esnaftan alışveriş yapmalı" şeklinde konuştu. Samsun Halk