Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MERHUM HAFIZ MEHMET NİYAZİ KASAPOĞLU’NA AGD’DEN ANMA VE ANLAMA PROGRAMI

MERHUM HAFIZ MEHMET NİYAZİ KASAPOĞLU’NA    AGD’DEN ANMA VE ANLAMA PROGRAMI

Merhum Hafız Mehmet Niyazi Kasapoğlu için Terme Anadolu Gençlik Derneğince yapılan Hafız Mehmet Niyazi Kasapoğlu’nu Anma ve Anlama Programı, Termeli vatandaşların ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

 Bölgemizin önemli alimlerinden Merhum Hafız Mehmet Niyazi Kasapoğlu için Terme Anadolu Gençlik Derneğince yapılan Hafız Mehmet Niyazi Kasapoğlu’nu Anma ve Anlama Programı, Termeli vatandaşların ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Kemal Çeri, selamlama konuşması sonrası öğrencisi olduğu Hoca Efendi'nin hizmetlerini anlatırken Termemizde bu hizmetin elbirliği ile devamı için çalışacaklarını söyledi.
Programa konuşmacı olarak katılan Anadolu Gençlik Derneği eski Başkanı İlyas Tongüç ise Niyazi Hoca Efendi'nin kendi memleketi olan Amasya Taşova'da başlayan hizmetinin tüm Türkiye’ye mal olduğunu, ülkemizin her yerine ektiği tohumların ahlak ve maneviyat çizgisinde hizmetler yaptığını, Niyazi Hocanın Erbakan Hoca yarenliğinde Milli Görüş davasına bağlılığını, hizmetlerinde, duruşunda ve istikametinde çok önemli biri olduğunu aktardı.
Programda, dünya 1.si Hafız Alpcan Çelik, Programa Antalya’dan katılan ve Niyazi hocanın öğrencilerinden olan Hafız Enes Demirbaş ile Niyazi Hocanın hizmetlerinin devam ettiği Yavuz Selim Vakfı öğrencilerinin muhteşem seslerinden Kur'an-ı Kerim Tilavetleri yer aldı.
Programa katılan Niyazi hocanın öğrencisi Belediye Başkanı Av. Ali Kılıç da Hoca efendi ile ilgili hatıralarını anlatırken Niyazi Hocaların kolay yetişmediğini, bu hizmetin devamıyla ilgili gayret göstereceklerini söyledi.
Programda, Niyazi Hocanın hizmetlerinde çok büyük etkisi ve desteği olan merhum Ahmet Ziya Kasapolu da anıldı. 
Program, anma programının her yıl devam etmesi dilekleri ile Refaattin Gürler Hocanın duasıyla sona erdi.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK