Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MERİH KARGI ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

MERİH KARGI ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

KASKEF Genel Başkanı, Terme´de Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

Karadeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (KARKEF) Genel Başkanı Merih Kargı, AK Parti´den Terme Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.
31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde AK Parti´den 12 Kasım Pazartesi günü Terme Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan Kargı, ?31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde şirin Termemizi sizlerle beraber yönetmek, makus tarihi değiştirmek adına Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıklamaktan onur duyuyor bu önemli günde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Doğduğum, büyüdüğüm, bir parçası olmaktan gurur duyduğum ilçemizi sosyal belediyecilik anlayışıyla daha yaşanabilir bir kent olması için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.
Termemizin en temel sorunu işsizlik. Genç nüfusumuz sürekli olarak göç veriyor. Türkiye de her yıl nüfus %2 artarken bizde ise %2 azalıyor. Ülkenin yaş ortalaması 28 iken bu oran Terme´de 33 yaştır. Yaşlı ve üretmeyen bir nüfusumuz var. Bu amaçla ilçemize gelecek olan yatırımlara alt ve üst yapı desteği vereceğiz. 3T denilen tarım, turizm ve ticaretten vazgeçeceğiz. Tarım arazileri babadan çocuklara geçtiği için çok bölündü. Toprak reformu olmadan hiç bir şey yapılamaz. turizm desen ilçemizde bir otelimiz bile yok. Turist otelde kalır ama sen konaklama imkanı vermezsen nerede kalacak. Miliç çamlığını bir yılda 450 bin kişi ziyaret etti ama ilçemize bir lira bile ekonomik girdisi yoksa ne yapayım ben 450 bin kişiyi. Ticaret dersen zaten yapıyoruz. Ticaret mal alıp satmaktır. Oysa bizim yapmamız gereken üretmektir. Bu maksatla Terme´de üs bölgesi oluşturacağız. İlçemizde 2 metre su tutan yer tarım arazisi böyle bir şey olmaz çok acil bir şekilde sanayi imarını gerçekleştirmemiz gerekiyor.
Termeli gençlerimizin şehrimizi terk etmemeleri burada kalmaları için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Yeni sosyal alanlar ve spor tesisleri oluşturacağız. Sporda alt yapı desteği vererek yeni yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayacağız. Engelli kardeşlerimizin rahatı için onlara özel dizayn edilmiş engelsiz kafeler yapacağız. Hanım kardeşlerimizin kendi ürettiklerini satabilmeleri için karayolu üzerine ?Hanımeli Pazarı? projemizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca yine hanımlar için aynı gençlik merkezi gibi kadın merkezi oluşturacağız. Kadınlarımızın yoğun olarak istihdam edildiği tekstil fabrikalarının kurulması ve yatırımcının Terme´ye çekilmesi için yatırımcıya her türlü desteği vereceğiz. Bin kişi istihdam etsek bu ayda 2 milyon liranın ilçe ekonomisine girmesi anlamına gelir.
Teknik ekibimizle birlikte onlarca proje hazırladık. İlerleyen zamanlarda bunları size açıklayacağız. Söz veriyoruz. Termeyi değiştireceğiz. İlçemizi hep birlikte yöneteceğiz. Bu belediye hepimizin, bu kent hepimizin, ?Yaptım oldu? anlayışı ile asla birşeyler yapmayacağız. Sizlere danışacak sizlerle birlikte karar vereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyor beni size, sizi Allah´a emanet ediyorum.?dedi.
Aday adaylığı açıklamasının ardında Merih Kargı Ak Parti İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç´ı ziyaret etti.