Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

MERKEZ ÜSSÜ TERME OLACAK

MERKEZ ÜSSÜ TERME OLACAK

İlçemizde güzel şeyler oluyor. Organik fındık satın almak üzere şube açan firma sayısı iki oldu. Fındık ihracatında önde gelen firmalardan Yavuz Gıda, Yeni Mahalle Saray Caddesi No: 19 adresinde organik fındık alımı yapmak üzere şube açtı.

Bilindiği gibi Rapunzel unvanlı bir Alman firması yaklaşık dört yıldır, Terme Organik Fındık Üreticileri Birliği üyelerinden organik fındık alımı yapmaktadır. Piyasa fiyatının üzerinde bir fiyatla yapılan bu satışlardan, üreticinin kazancı yanında hem ilçe ve hem de ülke ekonomisi fayda sağlamaktadır. Her yıl ortalama bin ton organik fındık satın alan bu firma, satın aldığı fındığı işleyerek Avrupa´daki kendi mağazalarında satmaktadır.
Yavuz Gıda firmasının ilçemizdeki bu faaliyeti konusunda gazetemizi bilgilendiren Terme Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mithat Türkyılmaz bu konuda şunları söyledi.
?Yavuz Gıda, merkezi Giresun´da olan ve ülkemizin önde gelen fındık ihracatçısı firmalarından biridir. Böyle önemli bir firmanın birliğimizin üyelerinden organik fındık almak üzere ilçemize şube açmış olması, üreticilerimizin kaliteli organik üretim yaptıklarının ve her firmanın tercihi olduklarının ispatıdır. Bu durum birliğimiz, üreticilerimiz ve ilçemiz için bir onur vesilesidir. Bir adım atmış ve Rapunzel firması ile bir ilki başarmıştık. Bu kez, bir Türk firması ile ikinci adımı atıyoruz. İlçemizde üretilen bütün organik fındığı pazarlayacağız. Bize inanan ve güvenen bütün üreticilerimizin emeğinin karşılığını elde etmesi adına çabalarımızı sürdüreceğiz. Taviz vermeden uyguladığımız beş ilkemiz var;
1-) İnsan ve çevre sağlığına öncelik veren kaliteli üretim,
2-) Üreticilerinin kazancını gözeten örgütlü yönetim,
3-) Talebi karşılayan doğru planlama,
4-) Kazancı üreticilerle bölüşmeyi ilke edinmiş firmalara ürün pazarlamak,
5-) Organik fındık talebini karşılamaya hep hazır olmak.
Bütün bunlardan sonra bir hedefimiz daha kaldı. Bu hedef zor ama imkansız değil. Terme Organik Fındık Üreticileri Birliği yönetim kurulu olarak biz Terme İlçesini, organik fındık pazarının merkez üssü yapmaya karar verdik ve bu amaçla yola çıktık. Bu güne kadar yaptığımız işleri hayal etmek bile zordu. Ama biz çalıştık ve başardık. Şimdi artık bütün çabalarımız, Terme´nin adının organik fındık ile özdeşleşmesini sağlamak için olacaktır. Çok yakın bir gelecekte, hem ülkemizde ve hem de bütün dünyada Terme adı anıldığında ilk akla gelen organik fındık olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bütün Termeliler de inansınlar ki, Organik Fındık Pazarının Merkez Üssü Terme Olacak.?