Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MESLEĞİ YERİNDE ÖĞRENİYORLAR

MESLEĞİ YERİNDE ÖĞRENİYORLAR

Terme Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü Sambaş Gezisi

Terme Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü, Samsun Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (SAMBAŞ)´a teknik gezi düzenledi. Meslek
Yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, "Dış Ticaret önlisans programı, ihracat ve ithalata dayalı bankacılık, taşımacılık ve gümrük gibi ticaretle ilgili iş kollarında çalışacak nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda öğrencilerimizin sektör ve firmaları yerinde görmeleri ve bilgilerini uygulamalı olarak görmelerini oldukça önemsiyoruz. Bu tür teknik gezileri tekrarlayacağız ve uygulamalı eğitime ağırlık vereceğiz. Gezi programında Terme MYO Dış Ticaret Bölümümüz öğrencilerini ağırlayan SAMBAŞ yöneticilerine teşekkür ediyoruz. " şeklinde açıklamada bulundu.
Dis Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Şahin Değirmenci koordinesinde gerçekleşen teknik gezi programına 1. ve 2. Sınıf öğrencileri ve bölüm hocaları katıldılar. Samsun serbest bölgesinde bulunan şirket yöneticilerinden dış ticaretin detayları ve yapılan faaliyetler hakkında detaylı bilgi alındı. Serbest bölgede faaliyet gösteren bazı firmalar yerinde gezildi. Öğrencilere merak edilen konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu alanda iyi yetişmiş nitelikli elemanlara her zaman ihtiyaç olduğunun öneminden bahsedildi.