Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

METAMFETAMiN iLE MÜCADELE BÖLGE DEĞERLENDiRME TOPLANTISI SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTiRiLDi

METAMFETAMiN iLE MÜCADELE BÖLGE DEĞERLENDiRME  TOPLANTISI SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTiRiLDi

Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı kapsamında Samsun Valiliği koordinesinde, Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

 Samsun’da düzenlenen toplantı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Kastamonu Valisi Sayın Avni Çakır, Giresun Valisi Sayın Enver Ünlü, toplam 13 bölge ilinden Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları ve İl Sağlık Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantı’da yaptığı konuşmada, uyuşturucu madde kullanımının uyuşturucu madde kullananların yanında ailelerini, çevrelerini, toplumumuzun hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, geleceğimizin teminatı gençleri hedef alan, kamu düzeni açısından oluşturduğu olumsuz etkilerin yanı sıra bireylerin sağlığını da doğrudan etkileyen önemli bir sorun haline geldiğini dile getiren Vali  Doç. Dr. Zülkif Dağlı, özellikle son yıllarda kolluk birimlerimizce konuya ilişkin operasyonel faaliyetler kararlılıkla sürdürülmekle birlikte, vatandaşlarımızın konu hakkında bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılmasına yönelik birçok eğitim faaliyetinin de sürdürüldüğünü ifade etti.
Uyuşturucu tacirlerinin son dönemde gençlerimizi özellikle metamfetamin ile zehirlemeye çalıştığını belirten vali, bu doğrultuda tüm dünyada kullanım oranı hızla artan metamfetamin başta olmak üzere tüm sentetik maddelerin ticaret ve kullanımıyla mücadele için ilgili/sorumlu kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde ‘Metamfetamin ile Mücadele Eylem Planı 2022-2024’ün hazırlandığını kaydetti.
Tek bir evladımızın dahi uyuşturucu batağına düşmesi kabul edilemeyeceğinden hareketle geleceğimizin teminatı yavrularımızı bu tür tehditler karşısında korumak için tüm imkanlar kullanılarak özveri ve gayretle çalışıldığını vurgulayan ValiDağlı, bunun yanında uyuşturucuyla mücadelenin sadece belli birimlerin, güvenlik görevlilerinin veya kamu kuruluşlarının işi olmadığına, bu mücadelede tüm kurumları, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşları, aileleriyle devlet ve milletin el ele tam bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Kuvvetli bağımlılık yapıcı etkisi olan ve merkezi sinir sisteminde büyük hasarlara yol açan bir madde olan metamfetamin ve diğer tüm uyuşturucu maddelerin beden ve ruh sağlığını bozmakla beraber ölümlere sebep olduğunu, yol açtığı adli, sosyal ve hukuki sorunlarla toplumsal yapıya da zarar verdiğini söyleyen Dağlı, asayiş sorunu olmasının yanında bir sağlık sorunu olarak da gördükleri bağımlılığı henüz başlamadan önlemenin bağımlılık gerçekleştikten sonra oluşan zararı telafi etmekten daha kolay olduğunu ve bu bağlamda önleyici tedbirlere önem verdiklerini belirtti.
Bu toplantının sadece ülkemizin değil, bütün dünyanın problemi olan bu önemli sorunla mücadele ve gelecek nesillerimizin korunması konusunda hayırlı sonuçlara vesile olması temennisinde bulunan Vali Dağlı, katılımcılar başta olmak üzere bu mücadelede bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.
Samsun Vali si Doç Dr. Zülkif Dağlı’nın konuşmasının ardından toplantı, Samsun Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz’ün sunumu, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı Erdem Koç’un konuşması ve bölge illerinde konuyla ilgili gerçekleştirilen uygulamalar, tecrübe ve bilgi paylaşımıyla sona erdi.