Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Meteoroloji´den önemli uyarı!

Meteoroloji´den önemli uyarı!

Meteoroloji´nin elde ettiği son verilere göre, Türkiye´nin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde yağış bekleniyor. Yağışlar, Antalya´nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Adıyaman, Erzincan, Tunceli ve Samsun çevreleri

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2-6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu´nun doğusu ve Karadeniz´in iç kesimlerinde kuvvetli, Doğu Akdeniz´de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışlar; Antalya´nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Adıyaman, Erzincan, Tunceli ve Samsun çevreleri ile Ordu´nun batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgar; Akdeniz, İç Anadolu´nun doğusu ve Karadeniz´in iç kesimlerinde kuvvetli, Doğu Akdeniz´de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

 

EGE: Çok bulutlu, sabah bölge geneli ile öğle saatlerinden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.

 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Doğu Karadeniz´in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yüksekleri gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçecek.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek.