Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MHP SAMSUN´DA HANGİ İLÇELERİ İSTİYOR

MHP SAMSUN´DA HANGİ İLÇELERİ İSTİYOR

AK Parti ile MHP´nin ´ittifak görüşmelerini´ adeta tıkayan ilçeler çalışmasında yeni bir boyut ortaya çıktı. AK Parti Genel Merkezi´nin, MHP´nin istediği ilçe talepleri sonrası, İl Başkanlıkları´ndan hangi ilçelerin verilebileceği ile ilgili bilgi istediğ

AK Parti ve MHP kulislerinde yaygın olarak konuşulmaya başlanan ´ilçeler pazarlığında´ ittifak görüşmelerini dahi zora sokan gelişme, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin iller konusunda anlaşmasından sonra yaşandı.
MHP´nin, AK Parti´nin adayını açıkladığı Kırıkkale gibi bazı illeri de istemesiyle ortaya çıkan kriz ilçelerde daha da yoğunlaştı. İlçe pazarlıkları sürerken il başkanlıklarına gönderilen talimat sonrası ´MHP´nin seçimi kazanabileceği küçük ilçeler´ bulunması istendiği öne sürüldü.

´MHP´YE HANGİ İLÇELERİ VERİLİM´
Samsun´dan zaten MHP´li başkanın bulunduğu Asarcık´ın dışında Alaçam´ın önerilmesi, Samsun örneğinde olduğu gibi bir çok ilde de yaşanınca MHP´nin tepkisine yol açtı.
MHP´li kurmayları ilçeler pazarlığından kaldıran gelişme Erdoğan ile Bahçeli´nin bir araya gelmesiyle çözümlenmesi beklenirken, bir çok yerde sahaya çıkmış ya da açıklanmış adayların yeniden değişebileceği de gündeme gelebilir. AK Parti´nin ´MHP´ye hangi ilçeleri verilim´ çalışmasında ´adım atmaması halinde ise´ krizin daha da derinleşebileceği konuşuluyor.

MHP 8 İLÇEDEN 6´SINI İSTİYOR
Samsun´da MHP 8 ilçe önermiş biri merkez ilçe olmak üzere en az altı ilçe istemişti. 2014´de zaten dört belediyenin kendilerinde olduğunu öne süren MHP kanadı, çok az farkla seçimleri kaybettiklerini, Büyükşehir´i AK Parti´ye verdikleri için ilçe konusunda jest beklediklerini belirtti.
İlkadım, Asarcık, Alaçam, Bafra, Kavak, Ladik, Havza ve Çarşamba´yı öneren MHP, bu sekiz ilçeden 6´sını istiyor. MHP Milletvekili Erhan Usta´nın memleketi olan Havza da ısrar ettikleri ilçeler arasında. MHP adayı olması düşünülen Tuncer Keskin de 1999-2004 tarihleri arasında eski MHP Belediye Başkanı.

AK PARTİ ´2´ ´MHP 6´ DEDİ
Erhan Usta´nın memleketi olan Havza´yı da MHP kesin istediği ilçeler arasında gösteriyor. MHP´nin aday çıkarmayı düşündüğü Tuncer Keskin, 1999-2004 yılları ilçede MHP´den belediye başkanlığı yapmıştı. Hbr: Halk