Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

MHP’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

MHP’DEN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

MHP Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel 19 Ekim Muhtarlar gününü kutladı.

  
    Başkan Yüksel, “Yerel yönetimler sahasında gerçekleşen reformlar çerçevesinde bir dizi yeni kanuni düzenlemeler ile mahalle yönetimi önem kazanmış ve belli vakalar silsilesi beraberinde yeni bir müessese kurulması ihtiyacını getirmiştir. 
    Temelleri 1829 yılında atıldıktan bu tarafa köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı olan ve halkımıza en yakın birim olan muhtarlık müessesesi yerel demokrasimizin mihenk taşı olmuştur. 
    Halkımızın nezdinde mutlaka çıkış yolu bulabileceğini bildiği ve bu düşüncesini en sağlıklı şekilde hayata geçirebildiği başlangıç kapısıdır muhtarlar. 
    Muhtarlarımız vatandaşımıza en uygun hizmeti sunmakta vazgeçilmez ve yeri sorgulanmaz nadide bir değerimizdir.
                 Halkımızın seçimiyle görev başına gelmiş muhtar kardeşlerimiz önemli bir sorumluluk teşkil etmekte ve önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Görevini hakkıyla yerine getirerek halkın teveccüh ve iltifatlarına mahzar olmaz en büyük rütbedir.
    19 Ekim 2015 tarihinden itibaren kutlanan Can-ı gönülden ve fedakarca çalışarak takdiri hak eden değerli muhtarlarımızın muhtarlar gününü Kemal-i samimiyet ve muhabbet ile kutlarım. 
    Ahirete göç eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevi başındaki muhtarlarımıza da Allah’tan kolaylıklar diliyorum.”dedi.