Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

MHP’NİN “ADIM ADIM 2023; İLÇE İLÇE ANLATMA VE AYDINLATMA” TOPLANTISI TERME’DE YAPILDI

MHP’NİN  “ADIM ADIM 2023; İLÇE İLÇE ANLATMA VE AYDINLATMA” TOPLANTISI TERME’DE YAPILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin talimatıyla yürütülen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı ziyaretler kapsamında 16 Eylül Cuma günü Terme Belediye Kültür Merkezinde program düzenlendi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin talimatıyla yürütülen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı ziyaretler kapsamında 16 Eylül Cuma günü Terme Belediye Kültür Merkezinde program düzenlendi.
    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyeleri Hüseyin Ediz, Adem Yurdagül, Davut Haskırış, Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Yaşar, İl Başkan Yardımcıları, Çarşamba MHP İlçe Başkanı Kemal Düzgün,Tekkeköy MHP İlçe Başkanı Köksal KISA, Salıpazarı MHP İlçe Başkanı Hasan Yüksel, mahalle muhtarları, İstanbul SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, İstanbul Kocamanbaşı Derneği Sekreteri İş İnsanı Musa Demirci, Terme Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aydın, Samsun Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan ŞAHİN, Termespor Kulübü Başkanı Ercan Kaya, Terme Galericiler Sitesi Temsilcileri Mehmet Ayan, İsa Moral, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Azmi Aksoy, Terme Şoförler Odası Başkanı Şuayb Akbulut, TÜRK EGİTİM-SEN Başkanı Nazmi Kılıç, Terme Kızılay Şube Başkanı Mehmet Aksuoğlu, geçmiş dönemlerde partiye hizmet veren değerli ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri,Kadın Kolları Başkanı ve temsilcileri, mahalle başkanları ve Termeliler katıldı.
    Programın açış konuşmasını MHP Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel yaptı. Yüksel, programa katılan herkese teşekkür etti.
    Ardından kürsüye MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak çıktı. Başkan Karapıçak, 2023 seçimleri için çalışmalara devam ettiklerini dil getirerek, "Ülkemizin geleceği ve bekası için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Programlarımız kapsamında mahalle mahalle ziyaretler gerçekleştirip halkımıza ulaşıyoruz." dedi.
    “TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTEYENLERLE AYNI MASADA  YOL YÜRÜYORLAR”
    MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Altılı masadakiler ne dediler Suriye konusunda? 'Şu anda girdiğimiz, bulunduğumuz yerler Misakımilli sınırlarıdır.' Ağızları açılınca Kuvayımilliye, Atatürk diyorlar ama Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak, yok etmek isteyenlerle oturup aynı masada yol yürüyorlar." dedi.
    Millet İttifakı'nın altılı masa kurduğunu, bu masanın altında genel başkanlarının açıkça ifade ettiği gibi HDP, Amerika ve emperyal güçler bulunduğunu öne süren Karakaya “Altılı masanın ittifakta anlaştığı tek konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gitmesi. Başka anlaştıkları hiçbir konu yok, adayda bile anlaşamıyorlar. Seçim kazanma hevesine giriyorlar ama tüm hesapları HDP üzerine. HDP'siz bir hayal kurmaları mümkün değil. HDP'ye bakanlık vermeyi dahi düşünüyorlar.
    Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 2018 yılından bu yana uygulanıyor. Şunu net şekilde söylüyorum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerine parlamenter sistem olsaydı, 2018 yılından bugüne kadar yaşanan pandemi dahil, Suriye, Libya, Kafkaslar, Karabağ, Ukrayna-Rusya Savaşını bir bütün olarak ele aldığınızda Türkiye'de hükümet en az iki defa değişirdi. Yani Türkiye'de bir yönetim istikrarsızlığının olacağı kesindi. Bugünkü dünya şartlarında güçlü, istikrarlı bir yönetim olmasaydı bizim bulunduğumuz coğrafyada ayakta kalması mümkün değildi. 2016 yılında yaşadığımız işgal girişiminden sonra zaten o yapı, iki başlı bir yönetim yapısıydı. Sayın Genel Başkan'ımızın teklifiyle bu yönetim modeli, AK Parti'nin çalışmasıyla iki partinin anlaştığı bir sistem olarak halk tarafından da kabul gördü." diye konuştu.

    "ŞİMDİKİ SİSTEM TEMSİLDE ADALETİ SAĞLIYOR”
    Millet İttifakı'nın parlamenter sisteme dönmesi için AK Parti ve MHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısının 200'ün altına düşmesi gerektiğini dile getiren Karakaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı.
    "Böyle bir şeyin olmayacağını, hatta Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu devam ettireceğini biliyorlar. Bilmelerine rağmen parlamenter sisteme döneceklerini söylüyorlar. Cumhurbaşkanlığını almaları lazım ama bunun mümkün olmadığını da görüyorlar. Parlamenter sistemde Termeli sadece milletvekilini seçiyordu. Şimdi Termelinin önüne iki sandık geliyor. Sandığın birinde milletvekilini, diğerinde ise cumhurbaşkanını seçiyor. Cumhurbaşkanı nasıl seçiliyor? Yüzde 50+1 ile seçiliyor. Cumhurbaşkanı da halkın desteği ile seçiliyor. Şimdi bunlar, 'Cumhurbaşkanının yetkisi çok' diyorlar, 'Güvenoyu yok' diyorlar. Zaten halk vermiş ya güvenoyunu. Eskiden milletin verdiği oyun tamamının Meclis'te temsil hakkı olmuyordu. Şimdi ise milletin kullandığı oyun yüzde 98'i Meclis'te temsil hakkını kullanıyor. Şimdiki sistem temsilde adaleti sağlıyor ve kullanılan oylar çöpe gitmiyor. 'Bu sistemde tüm partiler gider, 2 parti kalır.' dediler ama şu anda Meclis'te 14 parti var."
    Türkiye Cumhuriyeti bölünmek isteniyor. Yunanistan'ın yaptıklarını görüyorsunuz. Suriye meselesini biliyorsunuz. Şu anda dünyada 38 noktada ateşli çatışma var ve bu 38 çatışmanın 11'i bizim çevremizde oluyor. Ermenistan'ın daha dün yaptığını gördünüz. Haklarımızı gasbetmeye çalışıyorlar. Altılı masadakiler ne dediler Suriye konusunda? 'Şu anda girdiğimiz, bulunduğumuz yerler Misakımilli sınırlarıdır.' Ağızları açılınca Kuvayımilliye, Atatürk diyorlar ama Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak, yok etmek isteyenlerle oturup aynı masada yol yürüyorlar." Hbr: Berkan KARAPIÇAK