Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

MİLİÇ PLAJ PROJESİ TERME`NİN PRESTİJİ OLACAK

MİLİÇ PLAJ PROJESİ  TERME`NİN PRESTİJİ OLACAK

Terme Miliç mevkiinde Samsun Büyükşehir Belediyesince sahil düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ile birlikte sahil düzenleme bölgesine ziyaretlerde bulundu. İçerisinde toplantıların yapılabileceği ilçenin kültürel ve tarihi zenginliklerini yansıtan 2 katlı ahşap ev inşa edilecek alanda incelemelerde bulunan Başkan Kul ve Genel Sekreter Yardımcısı Arlı çalışmalar hakkında çalışanlardan bilgiler aldı.

Sosyal Bir Yaşam Doğuyor

Yapılan hizmetlerin ana merkezinde Terme`nin gelişimi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Kul ilçenin geleceğine yönelik planlamalar ve ona göre çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Sahil projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kul “Sahilde, halkın güvenle yararlanabileceği bir plaj, etkinlik alanı, ailelerin zamanlarını manzara eşliğinde keyifle geçirebilecekleri kafeterya ve çay bahçesi, piknik alanları, yürüyüş parkurları, düğün salonu çocuk oyun alanları ve otoparklar bulunacak. Projenin gerçekleşmesiyle birlikte, ilçe sakinlerinin ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanları ve sahilde yeni düzenlemeler hayata geçecek.” dedi.

BÜYÜKŞEHİRBELEDİYESİNE TEŞEKKÜR
Terme`nin prestij projesi olarak kabul gören projenin hem turizm hem tarih hem de kültürel bileşenleri bir arada bulundurması sebebi ile ayrı bir yerinin olduğunu sözlerine ekleyen Kul “Şimdiden herkes Terme sahillerini konuşuyor. Allah izin verirse tüm Türkiye bizden, sahillerimizden bahsedecek. Projelerimiz ile yatırımcıları ilçemize çekeceğiz. Bu proje ve daha sonrasında yapılan yatırımlar neticesinde ilçemiz turizm merkezi olacaktır. İlçemiz artık kabuğunu kırmaya başlamıştır. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun. İlçemize böyle bir değerin kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederim. ” dedi.

Toplamda 245.000 m2 alanda yapılan çalışmanın % 60 lık kısmının tamamlandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı yapımı devam eden Düğün salonu hariç diğer alanların iki ay içerisinde hizmete gireceğini açıkladı.