Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA MECLİS GENEL KURULUNDA 10 KASIM´I ANDI.

MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA MECLİS GENEL KURULUNDA 10 KASIM´I ANDI.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta Meclis Genel Kurulunda 10 Kasım´ı andı.

Milletvekili Erhan Usta, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında " Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, Hakk´a yürüyüşünün 79. yılında bir kez daha minnetle yâd ediyorum diyen Usta, ?Hayatını milletine adayan, büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla hatırlıyoruz. Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarmada, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal´e büyük bir vefa ve gönül borcumuz vardır. Yüksek erdemi sayesinde Samsun´da atılan ilk adımla tutsaklık engelleri aşılmış, Cumhuriyet´in ilanıyla milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. Atatürk; Türk milletine kendini adamış ve bıraktığı emanetleriyle de çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşılacağını o yıllardan işaret etmiştir. Eserleri ve öğütleri Türk milleti yaşadığı sürece var olacaktır. Büyük önder, fikir ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir? diye ekledi.

Atatürk`ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev; Atatürk`ü ve en büyük eseri Cumhuriyet`in değerlerini her koşulda korumak ve Türkiye`yi aydınlık yarınlara taşımaktır, diye belirten Usta, ?Sadece 10 Kasımlar değil, düşüncelerimizde Atatürk´ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ülkemizin en zor anlarında ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, çabalarının anlam ve öneminin çok iyi bilinmesi gerekmektedir? dedi.

Ayrıca Usta sıraladı:

?Atatürk´ün:

Milli ızdırapları bıçak gibi kesen azmi ve inanmışlığı vardı.

Milli arayışlara cevap üreten bir irade ve ilke gücü vardı.

Olayların akışına kapılan değil, istikamet çizen; pasif ve parçalı değil aktif bir şekilde gelişmelere müdahil olan bir müktesebat zenginliği, bir mizaç özelliği şahsında temerküz etmişti.

Bizzat demişti ki: ?Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir.?

Bu hafta karşılayacağımız 10 Kasım; bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal´in daha iyi anlaşılıp, daha iyi kavranıp fikir ve eserlerinin her yönüyle tanıtılması açısından önemli ve tarihi bir eşiktir.

Atatürk tam bağımsızdır.

Atatürk, cumhuriyetin, cumhurun ta kendisidir.

Atatürk, Türk Milletinin ortak değeridir.

Atatürk, Türk´tür, Türk´ün Samsun´dan Ankara´ya kadar süren mücadelesinin kınından çıkmış kılıcıdır. 

Vefatının 79´ncu yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü hürmet ve minnet duygularımla anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun? sözlerine yer verdi.