Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

MİLLETVEKİLİ USTA, FINDIK FİYATLARINI ELEŞTİRDİ

MİLLETVEKİLİ USTA, FINDIK  FİYATLARINI ELEŞTİRDİ

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, bayram ziyaretleri kapsamında Terme´yi ziyaret etti. Vatandaşlar ve partililerle bayramlaşan Milletvekili Usta, fındık fiyatını eleştirdi, Çarşamba Havaalanının kapatılmasının turizmi öldürdüğünü

Bayramı ziyaretleri kapsamında, 3 Eylül Pazar günü MHP Terme İlçe Başkanlığına gelen Milletvekili Erhan Usta, MHP Terme İlçe Başkanı Resul Şahin ve partililer tarafından karşılandı. Terme ziyaretinde, Milletvekili Usta´ya MHP Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün ve MHP Salıpazarı İlçe Başkanı Cavit Yıldırım eşlik etti.

KIYIM VE KATLİAMIN
ÖNÜNE GEÇİLME
Partililerle bayramlaşarak güzel temennilerde bulunan Milletvekili Usta, Myanmar´da yaşanan acı gelişmelerin bayram sevincini hüzne dönüştürdüğünü söyleyerek ?Çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil ve masumların hedef alınarak, binlerce Müslüman´ın katledilmesini lanetliyor, yaşanan insanlık dramına gözlerin kör, kulakların sağır olmadan, çok acil insani ve diplomatik müdahalelerle Müslümanlara yapılan kıyım ve katliamın önüne geçilmesi gerektiğine inanıyorum.?dedi.

TÜRKİYE BUNA ASLA
MÜSAADE ETMEMELİ
Türk´ün öz yurdu Türkmeneli´nde, Peşmerge yönetiminin 25 Eylül´de yapmayı planladığı referandumla, Türkmenleri etnik soykırıma tabi tutarak, yurtlarından koparmak istemediklerini söyleyen Milletvekili Erhan Usta ?Türkiye buna asla müsaade etmemeli, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, güney sınırlarımızla ilgili hazırlanan senaryolara ve bu senaryonun oyuncularına göz açtırmamalıdır. Türkiye bununla ilgili birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermeli, Türkiye´nin caydırıcılık gücünü azaltacak beyanatlardan titizlikle kaçınılmalı ve Hükümet bu konuda hassas olmalıdır.?dedi.

SAPLA SAMAN BİRBİRİNE KARIŞTIRILMAMALI
FETÖ´nün hain ve aşağılık tertiplerine, PKK ve diğer terör örgütlerinin alçak ve insanlık dışı emellerine cevap verilmesi ve engel olunması gerektiğini savunan Milletvekili Usta ?FETÖ´nün siyasi ayağına bugüne kadar halen bir operasyon başlatılmamış olması manidardır. FETÖ ile mücadele edilirken, masum insanlarımızın itibar ve saygınlıklarına gölge düşürülmemeli, sapla saman birbirine karıştırılmamalıdır. Türkiye´nin sevgi ve hoşgörüyle buluşması, birlik ve beraberlik içinde olması, gücünü birbirini yok etmek için değil, birbirine yardımcı olmak için kullanması şarttır.
Bu vatanın selameti için canını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anarak, tüm vatandaşlarımızın ve Türk-İslam âleminin Kurban Bayramı´nı tebrik ediyor, Hac farizası için kutsal topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabulünü ve yapılan ibadetlerin Cenab-ı Allah nezdinde kabul ve makbul olmasını temenni ediyorum.?dedi.
ÜRETİCİNİN HAKKI VERİLMELİ
Fındık fiyatlarının çok düşük olduğunu belirten Milletvekili Erhan Usta, Avrupa´da fındığın kilosunun 8 Euro, ülkemizde ise 8 Tl olduğunu, bu işin takipçisi olup meclis gündemine getireceğini söyledi.

HAVAALANININ KAPATILMASI TURİZME SEKTE VURDU
Özellikle yaz sezonunda Çarşamba Havaalanının kapatılmasını eleştiren Milletvekili Usta, ?Havaalanının yarısı kapatılıp diğer yarısı ile hizmet verilebilirdi. Tümünün kapatılması turizme büyük sekte vurmuştur. Samsun turizmi tamamen durmuştur. Turizmle birlikte ekonomi de sekteye uğramıştır.? dedi.

ÖRNEK BAHÇEYE ZİYARET
Bayramlaşma sonrası Milletvekili Erhan Usta ve İlçe Başkanları Bağsaray Mahallesinde örnek elma bahçesini ziyaret etti. Bahçe sahiplerinden ekonomik getirisi hakkında bilgiler aldı.