Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MİLLETVEKİLİ YILMAZDAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

MİLLETVEKİLİ YILMAZDAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Engellilik yalnızca bireyleri veya ailelerini ilgilendiren değil, toplumun tüm kesiminin duyarlılık, farkındalık oluşturması, el ele verilmesi gereken bir konudur. Engellilik toplumsal, sosyal hayatı engelleyen bir sorun değil, desteklenmesi gereken bir olgudur.

Her birey engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, destek vermek zorundadır. Eşit ve değerli insanlar olduklarını hissettirmek, benimsemek onları kucaklamak ise en önemli vazifelerimiz arasındadır. Yardıma ihtiyaçları olduğu düşüncesinin yanlışlığının hepimiz farkına vararak hayatın içinde sosyal ve ekonomik eşitliklerini mutlaka sağlamamız gerekmektedir. Engelli bireylerimizin her alanda sağladığı başarı ve azimleri örnek teşkil etmektedir.

 

Düşüncelerimizdeki engelleri kaldırdığımız andan itibaren zaten tüm engeller ortadan kalkmaktadır. Engelliler toplumumuzun değerli bireyleridir. Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerinin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir. Engelli vatandaşlarımızın toplum içinde yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürdürmeleri için hepimiz çaba göstermek, onlara ulaşarak, sorunlarına sahip çıkmak devletin ve toplumun en önemli sorumlulukları arasındadır.

Engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve kültür hayatına yapmış oldukları katkılar her türlü takdirin üstündedir. Onların sporda, bilimde, kültür alanında, çalışma hayatında ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız.

Değerli ailelerinin engelli çocukları, akrabaları, yakınları, sevdikleri için yaptıkları fedakarlıkları da unutmamamız gerekli. Büyük bir takdiri, teşekkürü onlar da hak etmektedir. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında yer almak, ailelerine destek olmak ulvi, güzel ve anlamlı bir yaklaşımdır.

Devletimiz her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındadır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir çok düzenleme, destek engelli vatandaşlarımız için ortaya koyulmuştur, farklı bir vizyon sergilemiştir. Bundan sonrada artarak devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelliler konusunda toplumsal bilincin ve farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Değerli engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve yaşantılarında kolaylıklar diliyor."