Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sürücü Kursları Federasyonu Türkiye genelinde ortak gerçekleştirdiği trafikte farkındalık yaratma konulu sosyal sorumluluk projesi için start verildi.

	Milli Eğitim Bakanlığı ve Sürücü Kursları Federasyonu Türkiye genelinde ortak gerçekleştirdiği trafikte farkındalık yaratma konulu sosyal sorumluluk projesi için start verildi.

MİNİK ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) arasında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak amacıyla protokol imzalandı.
Trafik Eğitmeni Serpil Acar ve Mithat Öztürk´ün öncülüğünde verilen Trafik Eğitimi derslerine ilk olarak Zübeyde Hanım İlkokulu, Terme Anaokulu ve Terme Ortaokulunda başlandı. Trafik eğitimleri, Terme merkez ve tüm mahallelerdeki okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerine verilecek.

?TRAFİK SORUNUNU EN AZA
İNDİRMEYİ PLANLIYORUZ?
Terme İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Duran, ?Çocukların etkili ve kalıcı öğrenmeye en açık oldukları dönemde onlara trafik bilincini aşılamayı ve bu sayede gelecek nesillere trafik sorununu en aza indirmeyi planlıyoruz.? dedi.
Trafik kazalarının bu ülkenin en büyük sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan Trafik Eğitmeni Mithat Öztürk ?İmzalanan protokolle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza kazandıracağımız trafik bilinci ve trafik adabı sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafında şekillendirmeyi amaçlıyoruz.
Çocuklarımıza küçük yaşta yerleştireceğimiz bu bilinç, aynı zamanda onların ebeveynlerinin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacakları uyarılarla onların da dikkatini çekmelerini sağlayacak? dedi.
Trafik Eğitmeni Serpil Acar ise, ?Herkesin bildiği gibi trafik kazaları ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine kazandıracağımız trafik bilinci ve trafik adabı sayesinde gelecek nesillerimizi bir trafik kültürü etrafında şekillendirmeyi amaçlıyoruz.? şeklinde konuştu.
Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER