Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MİLLİ MÜCADELENİN 2. ATEŞİ YANDI

MİLLİ MÜCADELENİN 2. ATEŞİ YANDI

Cumhurbaşkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi?nin Samsun ayağında vatandaşlar meydana sığmazken, Yenikapı´da yapılan mitinge kitlendi. Binlerce kişinin katıldığı demokrasi mitinginde adeta 2. milli mücad

Demokrasi nöbetleri Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye´nin bütün il meydanlarında yapılırken, Samsun´da Cumhuriyet Meydanı tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. İlk günkü coşkuyla meydanları dolduran vatandaşlar, ellerine aldıkları al bayrakları sallayarak, demokrasi ve milli iradeye sahip çıktılar.
Demokrasi nöbeti Türkiye´nin bütün il meydanlarında yapılırken Samsun´daki nöbete Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekilleri, Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları, milyonlarca Samsunlu katılarak tarihi bir gün yaşadı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mitinge Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar ?Şehitler ölmez vatan bölünmez? diye sloganlar attı.
?Sizler bu yaptığınız kahramanlık mücadelesi ile Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile Gazi ünvanını aldınız.? diyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, ?Bu gün buraya çıkmamızın tek nedeni sadece ve sadece sizlere teşekkür etmektir. 15 Temmuz bundan sonra Türkiye için bir milat olacaktır. Bundan sonra 15 Temmuz´dan önce ve 15 Temmuz´dan sonra diye konuşulacak. FETÖ/PDY örgütü maalesef silahlı kuvvetlerin birtakım üniformalarını çalarak bu ülkede darbeye kalkışmış aslında darbenin ötesinde bu ülkeyi savaşamaz hale getirerek dış güçlerin müdahalesine hazır hale getirmek istemişlerdir. Ancak, aziz Türk milleti elinde hiçbir silah yokken sadece bedenleriyle tanklara çelme attılar, helikopterlere kafa attılar ve Allah´a şükürler olsun ki bugün biz buradayız. Yenikapı yeni bir kapı aralıyor. Türkiye yarından itibaren geleceği daha parlak ve ülkenin geleceği daha aydınlık olacaktır. Ama ben sadece Samsun´daki hemşehrilerime bu İlkadım Şehrine, Milli Mücadele Şehri´ne, Kurtuluş Şehri´ne şükranılarımı ve bu şehrin valisi olarak teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Teşekkür ediyorum.?dedi.
?ÜLKENİN ÖNÜNDE GÜZEL
BİR GELECEK VAR?
Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türk milletini birleştirmek için sadece bir nedenin yettiğinin altını çizerek, "O gün, o gece, ailesini korur gibi meydanlara, sokaklara giden, önüne-arkasına, sağına-soluna hiç bakmadan al bayrağı dalgalandırmak için vatan sevgisiyle tankların ve kurşunların önünde duran vatan evlatları burada. O gece bizlerin darbe bilmezler dediğimiz, onlar bu konularla pek ilgilenmezler dediğimiz ama bizi bu anlamda yanıltan yiğit gençler buradalar. Bütün dünya, bu milletin yüreğini yakabileceğini, canını acıtabileceğini, gözyaşı döktürebileceğini gördü. Ama bu millete diz çöktüremeyeceğini ve boyun eğdiremeyeceğini gösterdi. Bütün dünya bunu gördü. Bu büyük milletin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Bundan sonra bu ülkenin önünde güzel bir gelecek var. Bütün şehirlerdeki meydanlarda bütün partilere gönül vermiş vatandaşlar var.
Bütün farklılıklarımız bugün birleşti. Birbirimizden ayrışmak için çok neden bulabiliriz ama bugün birleşmek için tek bir neden bize yetti. O da vatan sevgisidir. Mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır dedik. Biz bugün gerçek anlamda biz olduk. İnşallah Rabbim bu birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Rabbim Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı bizden ayırmasın. Herkese bu süreçte gösterdiği fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTINIZ
Mitingin ilk konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Demokrasi nöbetinin nöbetçileri olarak bir demokrasi yönetim ödülü aldınız. Artık daha çok çalışmalıyız. Bu hainlerin bu hainliklerini bir daha yapmamaları için güçlü bir ülke olmamız lazım. Refahımızın yükseldiğini gördükleri için bu hareketi yaptılar. Çocuklarımızın geleceği aydınlık, umudumuz hep yüksek olacak. FETÖ´cü hainlerin 40 yıllık yapmış olduğu hesapları sizler başlarına geçirdiniz. 15 Temmuz tarihinden itibaren fırsat buldukça bütün ilçelerimizin nöbetlerine iştirak ettik. İlk günkü heyecan ve coşkuyla sabahın ilk ışıklarına kadar bütün ilçelerimizde kadını, erkeğiyle geleceğini düşünen gençlerle dimdik ayaktayız. Sizler demokrasiye, özgürlüğünüze sahip çıktınız. Ve cuntalara şunu söylediniz. ´Bu ülkenin 780 bin klometresi şehit kanlarıyla sulandı. Biz bu ülkeyi yolda bulmadık.´ İnşallah bu birliktelik ülkemizin kalkınmasında da yeni bir dönüm noktası olacak. Ülkemiz hak ettiği aydınlıklara kavuşacak.?dedi.
Samsun mitingi konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Yenikapı Mitingine canlı bağlantı yapıldı. Yenikapı´da siyasilerin konuşmalarını binlerce Samsunlu dinledi. Yenikapı´daki demokrasi mitingini büyük ekranda izleyen vatandaşlar Cumhurbaşkanın her sözünü alkışlarla kestiler. Miting müzik dinletisi, demokrasi şarkılarıyla devam ederken, Vali Şahin demokrasi nöbetinin 10 Ağustos Çarşamba gecesine kadar uzatıldığını belirtti. Hbr: Nazan Ş ENTEPE İŞLER