Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MİLLİ SPORCUMUZ ONUR NAS MİLLİ MÜCADELE GEMİSİNDE

MİLLİ SPORCUMUZ ONUR NAS MİLLİ MÜCADELE GEMİSİNDE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıktığı 19 Mayıs 1919´un 100´üncü yılı, Cumhurbaşkanlığı´nın himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın öncülüğünde bu yıl coşkuyla kutlandı.

16 Mayıs Perşembe günü Milli sporcuların katılımıyla Dolmabahçe´de yapılan İftarın ardından, temsilci gençler Piri Reis Gemisi ile Samsun´a doğru yola çıktı.
Törene, 81 il ile KKTC, Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kazakistan´dan gelen 182 temsilci genç katıldı.
17 ve 18 Mayıs´ı gemide geçiren gençler için düzenlenen etkinlikler arasında, tarih ve güzel sanatlar atölyeleri, Milli Mücadele dönemi şiir ve müzik dinletisi, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı konularında tarihçilerle sohbet programları ve film gösterimi yer aldı.
Piri Reis Milli Mücadele Gemisi´ni Samsun Limanı´nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıladı.
Gemide bulunan temsilci gençlerin illerinden ve ülkelerinden getirdikleri toprakları ve Türk Bayrağı´nı Cumhurbaşkanı Erdoğan´a takdim etmelerinin ardından, Milli Sporcular Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın liderliğinde vatandaşların da katılımıyla Samsun Tütün İskelesi´ne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün sonunda Solo Türk ve Türk Yıldızları birer gösteri yaparken bu gösteriyi Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindekilerle limanda bulunan Bandırma Vapuru´nun maketinden izledi.
Daha sonra Yaşar Doğu Spor Salonu´nda, Bitmeyen Yolculuk Final Programı Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzikali sahnelendi.
Samsun´daki 19 Mayıs kutlamaları Tekkeköy TÜYAP Fuar Alanı´nda düzenlenen iftar programı ile sona erdi.
100. yılda böyle büyük ve önemli bir organizasyona, Terme´den de Milli Sporcu Onur Nas katıldı.
Nas´ı milli takıma kazandıran antrenörü Murat Özden ?Öğrencimizin orada olması bizlere ayrı bir gurur ve sevinç verdi. Her zaman söylediğim gibi Taekwondo size yeni dünyalar Kurar?dedi.