Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

MÜFTÜ ERGÜL’DEN 2023 YILI VEKÂLET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU AÇIKLAMASI

MÜFTÜ ERGÜL’DEN 2023 YILI VEKÂLET YOLUYLA  KURBAN KESİM ORGANİZASYONU AÇIKLAMASI

Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, vekâlet yoluyla kurban kesimi ile ilgili bilgiler verdi.

 Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül 2023 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile ilgili bilgiler verdi. 
Ergül açıklamasında “Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlığın simgesidir. Yaratan'a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimettir. Bizlere sahip olduğumuz imkânları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir.
Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş! teması ile 2023 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Kurban Kesim Organizasyonu başlamış olup,  bu yıl ki Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim bedelleri, yurt içi 5950.00 TL, yurt dışı 2750.00 TL olarak belirlenmiştir.
“Vatandaşlarımız, TDV'nin mobil bağış uygulaması üzerinden kurban vekâletlerini verebileceklerdir. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV ve PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban organizasyonuna katılım sağlayabileceklerdir.
Geçtiğimiz 2022 yılında Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 525 bin 550 hisse kurban; yurt içinde 81 il ve ilçe merkezinde; yurt dışında ise 82 ülkenin 375 bölgesinde kesilerek 21.897.917 ihtiyaç sahibi kişiye kurban eti ulaştırılmıştır.
Kendimde Kurban Vekâletini, Türkiye Diyanet Vakfı vekâletle kurban organizasyonuna verdim. Halkımız da kurban vekâletlerini Türkiye Diyanet Vakfına gönül rahatlığı ile verebilirler.   
Ülkemizde şubelerimiz tarafından, yurt dışında ise paydaşlarımız tarafından dağıtılan kurban etleri başta depremzedeler olmak üzere ihtiyaç sahibgi, sığınmacı, yetim aileleri, afetzedeler, eğitim kurumları gibi yerlere yapılmaktadır. 
Kurbanlarını, bağışlarını ve dualarını, yeryüzündeki mazlum ve muhtaçlarla paylaşan vatandaşlarımızdan rabbim razı olsun. Yaptığımız iyiliklerin aziz vatanımızda birlik ve bütünlüğümüzün, samimiyet ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını dünyada da iyilik elimizin ulaştığı her noktaya barış, bereket, esenlik ve merhamet taşımasını Yüce Rabbim 'den niyaz ediyorum.” dedi.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK