Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MÜFTÜ ERGÜL’DEN EZBERE NAAT OKUMA YARIŞMASINA DAVET

MÜFTÜ ERGÜL’DEN EZBERE NAAT OKUMA  YARIŞMASINA DAVET

2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü tarafından liseler arası Ezbere Naat Okuma yarışması yapılacak. Son başvuru tarihi 8 Kasım Çarşamba.

 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü tarafından liseler arası Ezbere Naat Okuma yarışması yapılacak. Son başvuru tarihi 8 Kasım Çarşamba.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, “İl genelindeki liselerde örgün eğitim gören öğrencilerimize, Peygamberimizi tanıtmak ve sevdirmek, Naat türü eserleri tanıtmak, öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak, öğrencilerimizin şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla Samsun İl Müftülüğü tarafından lise öğrencileri arasında ezbere naat okuma yarışması düzenlenecektir. 
Yarışmaya sadece Samsun’da örgün eğitim-öğretime devam eden lise öğrencileri katılabilecektir. Son başvuru tarihi 8 Kasım 2023 olarak belirlenmiştir. Başvurular İlçe Müftülüklerine bireysel başvuru şeklinde gerçekleştirilecektir. Yarışma İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerince yapılacaktır.
İlçe Müftülüklerince düzenlenecek yarışma 22 Kasım 2023 Çarşamba günü yapılacak ve ilçe birincileri belirlenecektir.
İlçe birincilerinin isimlerinin 23 Kasım Perşembe günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğü’ne gönderilecektir.
Final yarışması 29 Kasım 2023 Çarşamba günü Samsun İl Müftülüğü’nde Çok Amaçlı Salon’da halka açık olarak ilçe birincilerinin yarışmacı olarak katılımı ile yapılacaktır.
 Gerekli görülmesi durumunda yarı final yarışması yapılarak aynı gün içinde bir ön elemeye gidilebilecektir.
İl Müftüsü / ilgili İl Müftü Yardımcısı başkanlığında kurulacak olan yarışma komisyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bir Edebiyat öğretmeni, İl Gençlik Koordinatörleri olmak üzere toplamda dört (4) kişi yer alacaktır. İlçelerdeki komisyon ise, İlçe Müftüsü / ilgili Şube Müdürü başkanlığında kurulacak olan yarışma komisyonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir Edebiyat öğretmeni, İlçe Gençlik Koordinatörleri olmak üzere toplamda dört (4) kişiden oluşacaktır.”dedi. 

BİRİNCİYE 1500 TL ÖDÜL
Yarışmada birinciye 1500 Tl, ikinciye 1000 Tl, üçüncüye ise 750 Tl para ödülü verilecek. Hbr: Berkan KARAPIÇAK