Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

MUHABBETHANE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

MUHABBETHANE GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Semerkand Terme Temsilciliği ve Terme Gönül Dostları Derneği´nin katkılarıyla, düzenlenen ?Muhabbethane? programı Termelilerin gönüllerini fethetti.

Semerkand Vakfı ve Terme Gönül Dostları Derneği´nin katkılarıyla, dinî değerlerimizi ve kültürel zenginliğimizi anlatma, hatırlatma gayesiyle ?Muhabbethane? programı düzenlendi.
Belediye Kültür Merkezinde, 30 Mart Perşembe akşamı düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı.
Termelilere keyifli saatler yaşatan programın modaratörlüğünü Hasan Nihat Sütçü yaparken, gecenin açılış konuşmasını Semerkant Vakıf Başkanı Köksal Keskin yaptı.

?MUHABBET RUH DÜNYAMIZA
YAĞAN RAHMANİ BİR İKRAMDIR?
Programın, tefekküre sevk eden, seviyeli ve ahlâk çizgisine riayet eden bir kültür programı olduğuna dikkat çeken başkan Keskin konuşmasında ?Muhabbet sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir çünkü gönül rabbimizin teveccüh mekanıdır. Gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilirler. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbirlerine kenetlenebilir. Bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur.?sözlerine yer verdi.
Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim tilavetine geçildi. Akabinde de şiir ve naat-ı şerifleriyle Dursun Ali Erzincanlı, birbirinden güzel ilahileri ile Bayram Büyükoruç sahne aldı.

KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI
Program öncesi gün içinde, Samsun Ordu karayolunda seyir eden ve Terme girişinde trafik ışıklarında bekleyen sürücüler ile hastanede yatan hastalara 3 bin adet kandil simidi dağıtıldı. Hbr: Belma AYKÜL YILDIZ