Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLADI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLADI

Terme´de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

 19 Ekim Muhtarlar Günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. 
Program, Terme Muhtarlar Derneği'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Programın sunuculuğu Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Elif Şahin yaptı. 
82 mahalle muhtarının katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme Muhtarlar Derneği Başkan Ramadan Yılmaz yaptı. 
Yılmaz, konuşmasında, “ Üyesi olduğumuz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuzun 03 Mart 2015 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yapmış olduğu müraacatı neticesinde Osmanlı arşivinde 2. Mahmut döneminde yayımlanan ferman ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanılmasına karar verilmiştir. Artık bizlerin de bir günü vardır.  Bizlere bu değeri veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm hükümet üyelerine çok teşekkür ederiz.
Tüm muhtar arkadaşlarımız Cumhuriyet değerlerimiz en alt bölümdeki temsilcileri olarak mahalle ve sokağındaki insanın huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. Terme Muhtarlar Derneği bünyesinde önceliklerine göre doğrudan çözüme ulaştırmak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Terme muhtarların kendi adına değil, temsil ettikleri mahalle sakinleri adına yetkili makamlarımıza taşıdıkları sorunların çözümüne olan katkılarınızdan dolayı herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.
Filistinli Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü kınıyor ve en kısa sürede İslam  alemi ile birlikte tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ederim. Görevi başında vefat eden muhtarlarımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Tertip ettiğimiz bu kutlama programına katılan muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor tüm katılımcılara katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum”dedi.     
Konuşmanın ardında Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu öğrencisi Umut Çınar Çamlıoğlu “Muhtarlar” adlı şiirini okudu. 
Meydandaki programın ardından protokol üyelerinin muhtarlar derneğini ziyaret etmesi ile program son buldu. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK