Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında tören düzenlendi.

    19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Meydanı'nda tören düzenlendi.
    Program, Terme Muhtarlar Derneği'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
    Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, İdari ve mülki amirlerin yanı sıra 82 mahalle muhtarının katıldığı programda günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı.
    Atatürk Anıtı'nda düzenlenen program muhtarların hatıra fotoğrafı ile sona erdi.Kaymakam Zadeleroğlu ve Başkan Kılıç, program sonrasında Terme Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutladı.
    Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, "Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın en önemli unsurlarından biridir. Muhtarlık yerel yönetimlerin vazgeçilmez yapı taşı, muhtar ise bölge halkının, haklarını korumak üzere inandığı ve seçerek görevlendirdiği güvenilir kişidir. 
    Muhtarlarımız, temsilcileri oldukları köy ve mahallelerde devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmekte, en ücra yerleşim yerlerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak sevinçte, hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Yerel yönetimdeki en önemli paydaşlarım ve yol arkadaşlarım olarak gördüğüm, el ele birlikte geleceğe yürüdüğümüz muhtarlarımızla çok güzel hizmetlere imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. 
    Huzurun ve esenliğin teminatı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.