Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

    19 Ekim Muhtarlar Günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.
    Program, Terme Muhtarlar Derneği'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
    Programın sunuculuğu Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu Türkçe öğretmeni Furkan Çİçek yaptı. 
    82 mahalle muhtarının katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme Muhtarlar derneği sekreteri Hava Özcan yaptı. 
    Özcan, konuşmasında “ Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. 
    Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerinde bile çağdaş kamu yönetimi anlayışı taşıyarak hem sevinçle hemde hüzünde halkın her zaman yanında hizmettedir. Devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaşa en yakın idari birimimiz olan muhtarlarımız bizlerle mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimi ve değişimi konusunda işbirliği ve çözüm sürecine ortaklık ederek kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Millet idaresiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil eden muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir. Bu duygu ve görevi ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyor, edebiyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi. 
    Nazmiye Ünal Soğancı Ortaokulu öğrencisi Elif Ebrar Yazıcı Muhtarlar günü ile ilgili şiirini okumasının ardından program son buldu. 
    Terme Bilgi Gazetesi ailesi olarak huzurun ve esenliğin teminatı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Hbr: Berkan KARAPIÇAK