Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.


 Program, Terme Muhtarlar Derneği'nin anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
Programın sunuculuğu Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Liseisi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Yılmaz İmanlık yaptı. 


82 mahalle muhtarının katıldığı programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme Muhtarlar derneği sekreteri Havva Parlak yaptı. 
Parlak konuşmasında, “ Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı 1829 yılından bu yana faaliyetini sürdürmekte olup , en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir.
Her biri milletimizin birer ferdi olan ve demokrasinin bir gereği olarak bizzat vatandaşlar tarafından seçilen muhtarlarımız, görev yaptıkları köylerdeki ve mahallelerdeki sorunların çözümü ,vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda önemli birer hizmet noktasıdır.


 Muhtarlarımız bir yandan Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken , diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte , daha anlaşılır bir ifade ile Devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir.Muhtarlığın 187 yıllık Merkezi/ Yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseslerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü  temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü'nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar.
Muhtarlar mahallelerinde devletin gözü ,kulağı ,eli ,ayağıdır.

Muhtarlık müessesi  fedakarlık ve aidiyetlilik gerektiren zor bir görevdir.Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için göreve talip olurlar.hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. 


Demokrasi zincirimizin ilk halkasını oluşturan Milletimizin tercihine , teveccühüne, itimadına mazhar olan halkımızın bizzat seçtiği muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor,edebiyete  intikal eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, görevde olanlara sağlık ve başarılı  görevler diliyoruz.”dedi. 


    Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Liseis öğrencilerinden Ahmet Can Ceylan günün anlam ve önemine ilişkin şiirini okuması ile program son buldu. Hbr: Berkan KARAPIÇAK